Prijava

Vaša prijava

Prijedlozi za Gradske nagrade: Od gospođe Katice do dvije ženske udruge…

['buvljakuše', 'GRADSKO VIJEĆE', 'hotnews', 'KATJA MATKOVIĆ MIKULČIĆ', 'nagrade grada velike gorice']

Velikogoričko Gradsko vijeće sastat će se u ponedjeljak po deveti put u ovom sazivu, a točaka na dnevnom redu ima točno četiri puta više. O čak 28 tema raspravljat će se, za pretpostaviti je, do kasnih sati ponedjeljka, a na broju pet jedna je od onih koja će proći brzo i lako. Bit će, naime, predloženi dobitnici gradskih nagrada, koje će biti dodijeljene na Dan grada, a tu je riječ o društvu koje ne može biti sporno…

Povelja Grada za životno djelo tako će pripasti Katji Matković Mikulčić, gospođi Katici, koja je desetljećima radila na razvoju i promociji kulturnog života našega grada. Nagradu Grada s likom Franje Lučića dodijelit će se Turopoljskoj udruzi skauta TUR, kao i dugogodišnjoj velikogoričkoj socijalnoj radnici Silvi Golemac-Mihanović. Istu nagradu dobit će i Krunoslav Milatović, posljednjih devet godina predsjednik DVD-a Kuče, te Željko Mihalj, jedan od najvrijednijih nogometnih djelatnika u Turopolju posljednjih desetljeća.

Nagradu Grada “Krčka vrata” dobit će Ilija Jurić iz Velike Kosnice, dobitnik nagrade za najboljeg mladog poljoprivrednika u državi, te Dražen Lučan, zaslužni stanovnik Šiljakovine, sudionik kulturnog, vjerskog i sportskog života mjesta. Nagrada “Turopoljsko srce” ići će udruzi Buvljakuše, ali i Društvu žena Buševec.

The post Prijedlozi za Gradske nagrade: Od gospođe Katice do dvije ženske udruge… appeared first on cityportal.hr.