Prijava

Vaša prijava

Nastavlja se “čišćenje” svlačionice: Goricu napustio i posljednji Litavac

['filip borak', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'paulius golubickas']

Kad je u zimu 2018. godine dio HNK Gorice postao Litavac Mindaugas Nikoličius, kao predstavnik sponzora, Litavca Gintarasa Staniulisa, pa onda u svlačionicu u siječnjhu 2020. doveo Litavca Pauliusa Golubickasa, a dva mjeseca kasnije i novog trenera, Litavca Valdasa Dambrauskasa, nedostajalo je valjda jedino da turopoljski prvoligaš u svoj amblem doda litavski zastavu.

– I to nije sve, jer nešto ću vam još otkriti… U prvoj službenoj utakmici na ovom stadionu, na Univerzijadi 1987., igrala je reprezentacija SSSR-a, koju je činila kompletna momčad litavskog Žalgirisa – govorio je u to vrijeme trener Valdas, koji je u deset goričkih mjeseci ostavio dubok trag u našem klubu.

Goričko-litavske veze počele su pucati u prvih danima 2021. godine, kad je Nikoličius otišao u Hajduk, a koji dan potom i Dambrauskas u Ludogorec. Nedugo zatim raskinuta je i suradnja s klupskim partnerom Staniulisom, pa je kao jedini litavski relikt preživio Golubickas. Koji se pokušavao dokazati, tražio svoje mjesto pod suncem, u međuvremenu odradio i polusezonu posudbe u domovini, pa doživio puknuće vilice na terenu, u sudaru sa Slaven Belupom…

Nakon što je skupio ukupno 45 nastupa i, realno, ostao nedorečen, simpatični Paulius u utorak je potpisao raskid ugovora s Goricom, krenuo svojim putem i donio potpuni razlaz s litavskim nogometom. Od nekadašnje četvorice nije ostao više nitko i jedina poveznica danas ostaje ta utakmice od prije 35 godina, u kojoj je Žalgiris donio pobjedu SSSR-u.

Golubickas je drugi igrač koji je napustio Goricu nakon užasavajuće prvenstvene jeseni iza nas, pridružio se tako Aleksandru Jovičiću, koji je potpisao za mađarskog prvoligaša Kisvardu. Uz njega, iz kluba je otišao i član stručnog stožera Filip Borak, trener specijaliziran za individualni rad, s naglaskom na tehniku udarca. A taj niz će se, prema svemu sudeći, i nastaviti, ima tu još nekoliko ozbiljnih kandidata za rastanak, ostaje da vidimo tko će biti sljedeći.

Kao što ostaje da vidimo i tko će prvi doći, s kime će se to Gorica pokušati pojačati, osnažiti, promijeniti loš trenutak u kojem je otišla na pauzu.

The post Nastavlja se “čišćenje” svlačionice: Goricu napustio i posljednji Litavac appeared first on cityportal.hr.