Prijava

Vaša prijava

Lovcima iz Vukovine gradska sredstva za edukaciju članova i uređenje infrastrukture

['DARINKO GUČIĆ', 'grad velika gorica', 'lovačko društvo srndać vukovina']

Ljudi često smatraju da se lovci bave samo odstrelom divljači, no stvar je ipak malo drugačija. Što to znači biti lovac i tko može postati lovac, upoznao nas je tajnik Lovačkog društva “Srndać” iz Vukovine.

– Ako ste spremni za odlazak u prirodu, imate poštovanje prema životinjama te ako ste spremni izdvojiti znatno vrijeme za održavanje lovno tehničkih i lovno gospodarskih objekata tada bi mogli imati predispozicije da budete lovac – govori nam Gučić te dodaje da svaki pravi lovac prije svega mora poštovati životinje.

Lovacko drustvo Srndac iz Vukovine

Foto: Lovačko društvo “Srndać” Vukovine

– Osim toga, da bi bio pravi lovac morate biti strpljivi i vješti, uživati u povezivanju s prirodom te na taj način doprinijeti održavanju zdrave populacije divljači u lovištu. Ako se mislite baviti lovom samo radi odstrela divljači tada razmislite da se bavite nečim drugim – naglašava Gučić.

Lovci svake godine obnavljaju lovište i lovno gospodarski fond kao i objekte kojima se lovci služe da bi lovačko društvo bilo funkcionalno te ispunjavalo zadane uvjete. U tome im već godinama pomaže Grad Velika Gorica koji financira lovačke udruge koje se prijave na javni natječaj za potpore lovstvu te je i u 2022. godini Grad dodijelio Lovačkom društvu „Srndać“ Vukovina 6 tisuća kn za projekt „Edukacija članova putem stručnog osposobljavanja te povećanje kvalitete infrastrukture u lovištu i lovačkom domu“.

– Zahvaljujemo gradonačelniku Ačkaru na razumijevanju i Gradu što dugi niz godina pomaže Lovačkom društvu „Srndać“ Vukovina te se veselimo i daljnjoj suradnji uz lovački pozdrav „Dobra kob!” – poručio je Grčić.

The post Lovcima iz Vukovine gradska sredstva za edukaciju članova i uređenje infrastrukture appeared first on cityportal.hr.