Prijava

Vaša prijava

Vraća se Kalanjov memorijal: U božićno vrijeme, opet u gradu, u glavnoj ulozi – Ivica!

['hotnews', 'Ivica Bačurin', 'Memorijal Danijel Kalanj']

Nakon dvije godine pauze, uzrokovane prije svega pandemijom korona virusa, vraća se Memorijal Danijel Kalanj. Bit će to 26. izdanje boksačkog “happeninga” u čast mladića koji je nesretno stradao sredinom 90-ih.

– Danijel Kalanj je boksač iz Novog Čiča, boksao je za Kralj Tomislav i Leonardo, bio je prvak države u teškoj kategoriji, velika nada. Da je ostao živ, vjerujem da bi taj dečko napravio svjetske rezultate, čak i u profesionalnom boksu – kaže Ivica Bačurin, prvi čovjek ovog memorijala, pa dodaje:

– Nastradao je nesretnim slučajem, u tadašnjem disco klubu Srce… U nekom natezanju opalio je pištolj, metak je pogodio njega i ostali smo bez njega sa samo 24 godine.

Nedugo nakon njegove smrti, tata Štef Bačurin pokrenuo je memorijal u njegovu čast, a na njemu je svoje prve mečeve odradio i sin Ivica, koji je godinama poslije i preuzeo organizaciju na sebe.

– Ovo je tradicija duga više od dva i pol desetljeća i želim je nastaviti održavati. Iza nas je ta pauza od dvije-tri godine, ali svakako smo željeli vratiti memorijal. Zadnjih nekoliko izdanja radili smo u Buni, ali tad smo memorijal radili u kolovozu, pa ćemo ovoga biti biti u Gradskoj sportskoj dvorani, i to 17. prosinca – najavio je Ivica.

– Bit će tu svega, od 10-godišnjaka i 14-godišnjaka, klinaca s kojima ja radim u klubu, pa sve do seniora. Dolaze nam renomirani klubovi sa svojim boksačima i plan je da imamo deset amaterskih i pet profesionalnih mečeva. Naravno, moja borba će biti centralni dio večeri, a protivnika još ne znam. Imam ‘na piku’ jednog boksača, ali nije još sve dogovoreno, pa ne bih izlazio s njegovim imenom – zaključio je Bačurin.

The post Vraća se Kalanjov memorijal: U božićno vrijeme, opet u gradu, u glavnoj ulozi – Ivica! appeared first on cityportal.hr.