Prijava

Vaša prijava

Festival “Volim eko” donosi besplatne degustacije, povoljnu kupnju i stručne savjete

['ekološki proizvodi', 'VELIKA GORICA', 'volim eko', 'z-eko', 'ZAGREBAČKA ŽUPANIJA']

Udruga za razvitak ekološke poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora Z-EKO organizira za vikend u Velikoj Gorici 1. Festivala ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom Velike Gorice. Na sajmu u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, predstavit će se ekološki proizvođači sa svojim proizvodima, a bit će prisutno oko 29 izlagača.

– Izabrali smo Veliku Goricu jer ima najbolje potrošače, ali ima i veliki potencijal za razvoj ekološke poljoprivrede, s obzirom na resurse s kojima raspolaže. Želja nam je da ovaj festival postane tradicionalan – rekao je Josip Kraljčiković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Zagrebačke županije prilikom predstavljanja Festivala.

Povrce rajcica

Foto: Pixabay/M.Maggs

Kada je u pitanju ekološka poljoprivreda naš grad tu dobro stoji.

– Na razini države postoji upisnik gdje se upisuju svi subjekti u ekološkoj poljoprivredi, a od 255 koliko ih je upisano iz Zagrebačke županije, njih 52 dolazi iz Velike Gorice. Što bi značilo da svaki peti upisani u upisnik dolazi iz Velike Gorice, a sve to govori o potencijalu, volji i namjeri – pojasnio je pročelnik.

Posjetitelji će imati prilike kupiti i degustirati ekološke proizvode, upoznati se s proizvođačima kao i dobiti savjete vezane uz ekološku proizvodnju.

– Bit će tu ekološkog batata, vina, čaja i drugih proizvoda koje će potrošači moći kušati, a kupnjom i podržati same proizvođače – dodao je Kraljičković.

Nakon otvorenja održat će se okrugli stol na temu „Kako provodimo Program razvoja ekološke poljoprivrede u Zagrebačkoj županiji do 2030. – akcijski plan“.

Otvorenje festivala je u subotu u 10 sati.

Volim EKO

The post Festival “Volim eko” donosi besplatne degustacije, povoljnu kupnju i stručne savjete appeared first on cityportal.hr.