Prijava

Vaša prijava

Što će se (g)raditi u 2023. godini? Nove ceste, šetnica u Kurilovcu, most, parkovi…

['hotnews', 'komunalna infrastruktura', 'PRORAČUN']

Prijedlog izvršenja gradskog proračuna za 2023., ali s projekcijama i za sljedeće dvije godine, u ponedjeljak će na sjednici Gradskog vijeća praktički sigurno proći, kao i uvijek kad je većina stabilna, pa se već sad može govoriti o tome što bi se sve trebalo raditi na komunalnoj infrastrukturi u razdoblju pred nama. Zainteresiranih strana, naravno, u ovoj priči ima koliko ti srce želi, ali jednako tako je i jasno da je nemoguće ostvariti sve želje.

Pa idemo vidjeti što je u prvom planu u godini pred nama, pri čemu cifre promatramo u novoj valuti…

Govoreći o komunalnoj infrastrukturi, veći i financijski “jači” projekti su izgradnja prometnice u Poslovnoj zoni Vukovinsko polje (milijun eura), nastavak Kirinčićeve ulice (425.000 €) i odvojak Ulice Andrije Kačića Miošića (160.000 €). Ide se i u izradu šest pješačkih staza, među kojima će najveća sredstva biti izdvojena za Ščitarjevo, Petrovinu i Šiljakovinu.

Ide se i u uređenje parkova i igrališta u Velikoj Buni, Cvjetnom naselju i ispred vodotornja, a uređivat će se i kurilovečka šetnica, kao i parkiralište kod glazbene škole u Kolarevoj ulici. Uz to, predviđeno je i 200.000 eura za izgradnju mosta preko rijeke Odre u Čičkoj Poljani, kao i pješačko-biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča uz Vukovinsko jezero. A kad se dođe do poglavlja “rekonstrukcije ulica”, posebno iskaču Bonifačićeva, Petra Zrinskog, Teslina i Podložnica…

Spominje su u planu i programu i Gajeva, Smendrovićeva ulica, kao i ona koja vodi prema dječjem vrtiću u Pokupskoj, ali i nova ulica između A. K. Miošića i Vrančićeve, uz novi pogon tvrtke Modepack. Tu je i parkitalište uz igralište u Turopolju, ulaganja u rasvjetu i oborinsku odvodnju, a 340.000 eura uložit će se u nove nadstrešnice na autobusnim stajalištima, kao i samih novih stajališta, te video nadzor javnih povrština, analizu prometnih tokova Ulice A. K. Miošića…

Cijeli prijedlog možete vidjeti OVDJE.

The post Što će se (g)raditi u 2023. godini? Nove ceste, šetnica u Kurilovcu, most, parkovi… appeared first on cityportal.hr.