Prijava

Vaša prijava

Zaboraviti katastrofu i krenuti dalje: ‘Igramo ovdje, ali spremamo se za nešto drugo…’

['aba 2 liga', 'Braslav Turić', 'hotnews', 'kk gorica']

Tešku i bolnu šamarčinu “popili” su košarkaši Gorice u utorak u Sarajevu, na drugom balonu regionalne ABA 2 lige. Serija poraza došla je do okruglog broja deset, jedina pobjeda ove sezone ostaje ona protiv Zaboka sad već davnog 1. listopada, a posljednji u nizu baš ružno zvuči. Gorica 54, Borac iz Banja Luke 96. Da vas poštedimo računanja, minus 42…

Već na poluvremenu Gorica je imala zaostatak od zastrašujućih 27 razlike (29-56?!), a nakon 30 minuta Borac je imao rekordnih +41. Tri minute prije kraja imao je Borac i najvećih 43 razlike (95-52), a sve te užasne brojke najbolje govore o tome koliko je naša momčad bila nekonkurentna u ovom susretu. Ukupni šut očajnih 31 posto, trica 3-23, sedam od 17 realiziranih bacanja, 16 izgubljenih lopti…

– Zakazali smo u obrani u prvom poluvremenu, nedopustivo je na ovoj razini primiti 56 koševa u 20 minuta. Nakon toga se uvukla dodatna nervoza, nismo napadački realizirali ni ono što inače realiziramo, puno promašenih zicera, a o šutu za tri poena ne treba ni govoriti… Naišli smo na ozbiljnu i razigranu momčad, potpuno smo nadigrani, nismo mogli odgovoriti ni u jednom aspektu i ovakav poraz je bio neminovan – rekao je rezignirani trener Gorice Braslav Turić.

Naslijedio je Vladimira Krstića na klupi Gorice, pokušava promijeniti stvari, okrenuti ovu groznu sezonu u sasvim drugom smjeru, ali prvi pokazatelji nisu osobiti. Poraz u Zadru bio je očekivan, ovaj od Borca također, ali način na koji je on stigao prilično je zabrinjavajući. Kao što je zabrinjavajuća i kompletna situacija u kojoj se klub nalazi.

– Napravit ćemo analizu ove utakmicu, ali imamo mi i puno dubljih problema. Loše smo startali u domaćem prvenstvu i ovdje nam je najvažnije raditi i trenirati, pripremati se za nešto drugo. Neočekivano smo na dnu tablice u prvenstvu, sezona je nezamislivo loša za sve nas i jednostavno moramo malo po malo raditi, mic po mic, kako bismo bili najbolji kad bude najvažnije. ABA 2 liga u ovom nam je trenutku samo neka vrsta nagrade i dobro nam dolaze ovako jake utakmice za ono što nas čeka u hrvatskom prvenstvu – kazao je Turić.

Prva sljedeća na redu je u četvrtak od 18 sati, s druge strane bit će slovenski Helios Suns, a u subotu i makedonski Pelister. Uslijed svega ovoga, s obzirom na ozljedu Karla Uljarevića, teško je vjerovati u posebno dobre vijesti iz Sarajeva i nakon ovih utakmica. Za početak, bilo bi dobro ne gubiti ovakvim razlikama, jer… Ugled se teško stječe, a puno lakše rasprodaje.

The post Zaboraviti katastrofu i krenuti dalje: ‘Igramo ovdje, ali spremamo se za nešto drugo…’ appeared first on cityportal.hr.