Prijava

Vaša prijava

Paljenje prve adventske svijeće u Kravarskom

['advent', 'Dragica Ceković', 'Udruga žena Općine Kravarsko']

Advent je vrijeme pripreme za Božić u kojem se slavi dolazak Isusa Krista, a to vrlo dobro znaju i članice Udruge žena Općine Kravarsko.

Zastanete li na trenutak u centru mjesta, vidjet ćete da su pripreme u punom jeku. Svake se godine članice trude urediti središte mjesta kako bi sumještanima, ali i prolaznicima prikazale božićnu čaroliju. Njihove vrijedne ruke ovoga su puta odlučile napraviti nešto sasvim drugačije. U središtu mjesta bit će adventski vijenac na kojem će se svake subote paliti jedna adventska svijeća. Vrijedan je to projekt koji će biti ostvaren zahvaljujući suradnji s Općinom Kravarskom.

Paljenje prve adventske svijece u Kravarskom

Foto: Udruga žena Općine Kravarsko

Razdoblje došašća počinje četiri nedjelje prije Božića i traje do Badnjaka. Osim odbrojavanja tjedana do Božića, svjetlost svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet dolazi rođenjem Isusa Krista. Svijeće imaju i svoja pojedinačna značenja pa se smatra da u prvom tjednu palimo svijeću koja simbolizira nadu, u drugom tjednu mir, u trećem radost, a svijeća koju palimo posljednju simbolizira ljubav.

– Pozivamo sve da se sutra pridruže paljenju prve adventske svijeće, koju ćemo upalit nakon svete mise u 18:30. Taj čin označava početak adventa – vremena u kojem se pripremamo za Božić. Adventske svijeće palit će se u isto vrijeme svake iduće subote i to u samom središtu Kravarskog. Svi ste pozvani i veselimo se zajedničkom druženju i stvaranju zajedničke božićne čarolije! – poručile su članice Udruge.

The post Paljenje prve adventske svijeće u Kravarskom appeared first on cityportal.hr.