Prijava

Vaša prijava

Advent u Gorici i ove godine nudi sadržaj za sve generacije

['advent u gorici', 'Galženica', 'hotnews', 'klizalište', 'paljenje svijeće', 'park plemenite opčine turopoljske', 'TZVG']

I dok odbrojavamo posljednje dane i sate do početka najljepšeg doba godine, velikogorički advent počinje već sutra i to paljenjem prve adventske svijeće na Trgu Stjepana Radića u 18 sati. Osim svijeće, tada će se na trgu upaliti i prigodna božićna rasvjeta.

Onaj svima zanimljiviji, zabavni dio, počinje 3. prosinca otvorenjem popularnog klizališta, u Parku Plemenit općine turopoljske, na kojem će svoja klizačka umijeća moći isprobati i djeca i odrasli. Tog će se dana za dobru atmosferu pobrinuti Marinko, Sanja i Zec s hitovima Novih fosila.

– Tu je naravno i bogata gastronomska i ugostiteljska ponuda, a kao jedan novitet, osim što smo jednom dodatnom stazom proširili naše klizalište, roditelji će se, dok djeca kližu, moći ugrijati u našem Winter pubu. Bit će tu i pozornica za sve koncerte, glazbene događaje i nastupe naši kulturno-umjetničkih društava – rekla nam je direktorica goričke Turističke, Maja Toth.

Bozicno selo

Foto: FB Božićno selo

U nedjelju, 4. prosinca svoja će „vrata“ otvoriti i Božićno selo u malo većem i privlačnijem izdanju.

– Ove godine potrudili smo se „pojačati“ vizual sela, bit će sve ljepše i kreativnije. Pripremamo naše eksponate od slame, a selo će ove godine biti nešto veće kako bi najmlađi sugrađani uživali u brojnim igraonicama, kreativnim radionicama, predstavama za djecu, a Teta Pričalica ponovno će nam pričat će priče – ispričao nam je Domagoj Sučić ispred organizacije Božićnog sela.

Vikendom će Božićno selo raditi dvokratno, od 10 do 13 i od 16 do 20 sati. Kroz tjedan, radno vrijeme sela će biti od 16 do 20 sati.

– Posebno ćemo naglasiti da nam 6. prosinca stiže sv. Nikola i Krampus, a 13. prosinca dočekat ćemo i Djeda Božićnjaka. Imat ćemo i slikanje s Djedicom koje će biti humanitarnog karaktera, a prihod ćemo dati u dobrotvorne svrhe. Pozivam svu djecu i roditelje da dođu i podrže cijelu ovu manifestaciju kao što su to činili i do sad – poziva Sučić.

prosinac 3

Bit će tu još novosti i posebnosti, a iz Turističke zajednice otkrili su nam i kako će treći adventski vikend, točnije u nedjelju, Zagrebačka ulica od Šetališta Franje Lučića do Kurilovečke postati na nekoliko sati šetnica.

– Bit će to Advent na Zagrebačkoj, a u večernjim satima zatvorit će se promet na nekoliko sati, no o svemu ćemo obavijestiti naknadno. U svakom slučaju bit će veselo, zabavno, puno sadržaja za sve generacije tako da su svi pozvani i dobro došli – pozvala je direktorica Toth.

 

 

The post Advent u Gorici i ove godine nudi sadržaj za sve generacije appeared first on cityportal.hr.