Prijava

Vaša prijava

Aktualac Gradskog vijeća: Ceste, biciklističke staze, javni prijevoz, stipendije i još niz otvorenih tema

['aktualni sat', 'gradonačelnik', 'hotnews', 'Sjednica Gradskog vijeća', 'vijećnici']

I na današnjem Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća bilo je prilično dinamično, a otvoren je čitav niz tema – od uvijek aktualne Aglomeracije, stanja cesta i kritičnih raskrižja, projekata biciklistički staza, lokalnog javnog prijevoza, a moglo se čuti i najave za neke nove projekte.

Serijal vijećničkih pitanja otvorio je Igor Horvačić upitom o rokovima završetka asfaltiranja cesti i nogostupa u Buševcu, Ogulincu i Lukavcu. Obzirom na nedovršenost kolnika vijećnik napominje kako ljudi hodaju po državnoj cesti, a rokovi završetka su najavljeni do 10.studenog. Gradonačelnik Krešimir Ačkar ističe kako je upoznat s problematikom, te očekuje da direktor Vodoopskrbe pojasni situaciju.

– Što se tiče nogostupa, vrlo su bitni zbog sigurnosti, to treba biti i biciklistička staza. Sigurno ćemo to riješiti iduće godine – najavio je gradonačelnik.

vijece1

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Vedrana Zobeca zanimalo je što se poduzima po pitanju stipendija i u kojoj je fazi Poduzetnički inkubator.

– Možemo s ponosom reći bez obzira na ovo vrijeme inflacije i krize nismo smanjivali stipendije. Imat ćemo od iduće godine 20 studentskih i 30 učeničkih, za deficitarna zanimanja ćemo povećati na 50 stipendija, a za to ćemo osigurati milijun kuna. Rok za završetak Poduzetničkog inkubatora, koji je većinom financiran iz EU fondova je 12 mjeseci – odgovorio je gradonačelnik.

Ozrena Robića zanimalo je što je s garancijama radova na projektu Aglomeracije, te što će biti  s javnim gradskim prijevozom, obzirom da ugovor sa ZET-om ističe krajem godine.

–   Dvije godine nakon preuzimanja radova imamo vremena za popravak. Nema šanse da preuzmemo radove ako neće biti u redu. Neke ulice su možda prerano asfaltirane, nisam te struke. Postoji niz objektivnih okolnosti, ali neke stvari nisu dobre. Nekvalitetne stvari rješavaju izvođači o vlastitom trošku – rekao je gradonačelnik.

vijece2

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Po pitanju gradskog prijevoza, pročelnik Dubravko Katulić kaže kako u suradnji s Prometnim fakultetom pripremaju dokumentaciju, te se očekuje da će se idućeg tjedna raspisati javna nabava za lokalni prijevoz.

Zvonko Kunić pitao je što je sa sporazumima s kineskim investitorima koji su najavljivali izgradnju novog stadiona, na što je gradonačelnik obećao pismeni odgovor, obzirom da o navedenim dogovorima nije imao previše saznanja.

Informacije i izvještaji o trošenju proračunskih sredstava trebali bi uskoro, vjerojatno do kraja godine biti javno dostupni na mrežnim stranicama Grada, odgovor je na pitanje Damira Slojšeka, kojeg je zanimalo i kada će se riješiti problematična raskrižja na lokacijama Ivana Pavla II, kod Sisačke i u zoni Meridijana 16.

– Radi se o državnim cestama, pa smo učestalo Hrvatskim cestama ukazivali na tu problematiku. Oni su napravili projekt. Skretanje prema ZTC-u će biti dozvoljeno samo iz smjera Siska, a kod Meridijana 16 izrađen je projekt semaforskog uređaja, rekli su da će to možda biti već ove godine. Nadam se da će to biti tako – otkrio je pročelnik Dubravko Katulić.

vijece belosevic

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Stipo Duvnjak otvorio je temu novih natječaja europskih fondova.

– Grad se prijavio na natječaje vezano za obnovu dječjih vrtića u Kolarevoj i Kurilovcu, vrijednosti preko 13,6 milijuna kuna, a tu bi dobili još 336 mjesta za djecu. Trenutno su u priprema još tri prijave, vezano uz turističku djelatnost – Interpretacijski centar i popratni sadržaji arheološkog parka Andautonija, VG bazen i biciklistička staza. U planu je olimpijski i dječji bazen, te sunčalište. Pješačko-biciklistička staza išla bi do groblja u Kušancu i onda biciklistička do Male Bune – najavio je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Po pitanju izvedenih radova na Majerovoj ulici, pročelnik Katulić je izvijestio kako stručne službe provode nadzor, te će se prije plaćanja i preuzimanja sve provjeriti.

Vijećnici su doznali i kako se još čeka odluka po pitanju gradnje pročistača. Direktor VG Vodoopskrbe, Krunosla Višić, podsjetio je kako je Državna komisija za provedbu postupaka nabave donijela odluku o poništenju odabira izvođača i vratila postupak na ponovni pregled i ocjenu ponuda.

– Stručno povjerenstvo još provodi provjere obzirom na kompleksnost dokumenata, a taj je postupak tajni. Sastavljaju zapisnik i nakon toga ćemo imati odluku – pojasnio je.

vijece glasanje

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

U ime velikogoričkih atletičara, Zvonimir Lovrić, je ukazao na probleme s kojima se suočavaju, pa je na prijedlog gradonačelnika odlučen zajednički obilazak, te daljnji dogovor kako bi se našlo zajedničko rješenje.

Ivan Bekavac ukazao je na navodno problematični natječaj za uređenje igrališta u Rakarju, na što je gradonačelnik pozvao da se sve sumnjive postupke prijavi nadležnim institucijama.

Pročelnica Gordana Mikulčić Krnjaja odgovarajući na pitanje vijećnika Anrija Targuša najavila je kako će nakon što Urbanistički zavod izradi prijedlog prostornog plana isti biti upućen u javnu raspravu. Za kraj aktualca gradonačelnik je rekao kako su dva projekta biciklističkih staza u procesu ishođenja lokacijskih i građevinskih dozvola.

– Dugo se rješavaju imovinsko-pravni odnosi na lokacijama prema Maloj Buni i prema Čiču. Do proljeća bi trebala biti gotova pješačko-biciklistička staza uz Vukovinsko jezero, koja bi trebala izlaziti u samom Starom Čiču. To su 90 posto EU i državna sredstva. To je projekt tri jezera, jedan novi turistički sadržaj, a rok je do kraja mandata – najavio je.

The post Aktualac Gradskog vijeća: Ceste, biciklističke staze, javni prijevoz, stipendije i još niz otvorenih tema appeared first on cityportal.hr.


Breške momčadi kiksale

Školsko Natjecanje iz likovne kulture