Prijava

Vaša prijava

Vizija parka u kojem će se okupljati mještani: Žele napraviti sportske terene, boćalište, javni voćnjak…

['hotnews', 'kombinirano igralište', 'Mjesni odbor Vukovina', 'PARK', 'pump track staza', 'voćnjak', 'Vukovina u srcu', 'Živjeti zdravo u Vukovini']

Mjesto na kojem bi se okupljali mještani, poligon za vatrogasce, kombinirano igralište za odbojku, košarku i nogomet s umjetnom travom, fitness park, boćalište, pump track staza, dio za odmor i dio s pitkom vodom te veliki javni voćnjak sa 60 sadnica voća – vizija je ovo za uređenje zelene površine u samom središtu Vukovine, budućeg parka omeđenog Ulicom Mate Bedeka, njezinog ogranka i Vatrogasne ulice. Kako bi ostvarili ovaj ambiciozni plan, mještani Vukovine okupljeni u udrugu Vukovina u srcu već su napravili prve korake. U suradnji s Mjesnim odborom projekt su prijavili na gradski natječaj na kojem su dobili sredstva za izradu idejnog projekta krajobraznog uređenja tematskog parka “Živjeti zdravo u Vukovini”. Plan su i predstavili u mjesnom društvenom domu.

idejno rjesenje vukovina

Foto: Facebook.com/Vukovina info

U svoju viziju parka članovi udruge su uklopili i nacionalnu akciju “Zasadi drvo, ne budi panj”, u kojoj svake godine sudjeluju, te su tako protekle subote zasadili i prvih 10 voćaka jabuka koje će činiti budući javni voćnjak.

316417502 538170031682332 9112813118934239146 n

Foto: Facebook.com/Vukovina info

– Svake godine se javljamo na sve moguće natječaje koji bi nam mogli osigurati barem nešto tih sredstava s kojim bi te ideje ostvarili – kazala je predsjednica udruge Vukovina u srcu Sandra Maršić i dodala: “Taj prostor nije bio dobro iskorišten, nema sadržaja, nema boravišnog prostora na kojem bi se dulje mogao zadržati veći broj ljudi. Za sada postoji samo dječje igralište i kombinirano igralište koje mi zovemo betonac i puno djece se zadržava tamo, a ne mogu dobiti dovoljno prostora i vremena za sebe. Uređenjem te površine od oko 2 hektara, više grupa ljudi bi imalo interes boraviti na tom prostoru. Sadržaja nedostaje za djecu, mlade, osobe s invaliditetom i starije osobe.”

Idealnu lokaciju imaju, plan je na papiru, a sadnjom drveća pokazali su i kako su spremni “zasukati rukave”… Uspiju li osigurati dovoljno sredstava za sve što su osmislili, Vukovina će zaista dobiti prepoznatljiv i koristan javni prostor za sve svoje mještane.

pump track vukovina

The post Vizija parka u kojem će se okupljati mještani: Žele napraviti sportske terene, boćalište, javni voćnjak… appeared first on cityportal.hr.