Prijava

Vaša prijava

Ulaštite čizmice jer nam stiže Sveti Nikola

['Buševec', 'hotnews', 'krampus', 'KUČE', 'Sveti Nikola', 'VELIKA GORICA', 'Velika Kosnica']

Stigao nam je najradosniji mjesec u godini, a djeca s nestrpljenjem iščekuju dolazak najdražeg im sveca, svetog Nikolu. U svom ovogodišnjem pohodu, sveti Nikola će se zaustaviti i u brojnim mjestima diljem Turopolja kako bi darivao najmlađe.

Prvo će u nedjelju stići u Kuče. Neposredno prije njegovog dolaska u 16 sati bit će organizirana božićna dječja radionica, a dolazak svetog Nikole predviđen je u 18:30 sati. Iz Mjesnog odbora Kuče ističu kako je za svakog mališana osiguran poklon, a roditelje mole da zbog lakše organizacije prijave djecu do 2. prosinca na brojeve 095-1984-701 (Melani) ili 099-6236-367 (Ana). Ovo blagdansko druženje neće proći bez toplih napitaka i gastro ponude.

– Advent pred nama ima i humanitarni karakter jer će biti postavljena kutija za dobrovoljne donacije koje će biti skupljane za našeg malog ali hrabrog sumještanina Nou Kokanovića koji se bori s teškim bolestima. Vidimo se nedjelju na ugodnom druženju – pozivaju iz Kuča.

Istog dana, sveti Nikola s punom vrećom poklona stiže u Veliku Kosnicu. Djeca će imati priliku pogledati i prigodnu predstavu koja će se održati u Kapeli Svetog Nikole u Kosnici. Sve počinje u 18 sati misnim slavljem, nakon koje će biti predstava i podjela poklon paketa.

– Za predstavu se možete upisati u MB Trgovini u Velikoj Kosnici te na broj telefona 099 / 5010 – 923 sve do subote 3. prosinca – ističu iz Kosnice.

U ponedjeljak, 5. prosinca, sveti Nikola će u društvu Krampusa posjetiti i djecu u Buševcu. Ovaj doček organizira Društvo žena Buševec, a mali Buševčani prvo će od 18 sati pogledati školsku priredbu učenika Područne škole Buševec. Potom će stići najvažniji gost večeri, koji niti ovoga puta neće zaboraviti slatke paketiće.

Na samo Nikolinje, 6. prosinca, svetog Nikolu i Krampusa imat će prilike dočekati i mali Velikogoričani u Parku Plemenite općine turopoljske od 19 sati, a bit će i prilike za besplatno klizanje.
Budite dobri i ulaštite čizmice jer najomiljeniji svetac samo što nije stigao!

The post Ulaštite čizmice jer nam stiže Sveti Nikola appeared first on cityportal.hr.