Prijava

Vaša prijava

Pozornica dostupna svima, dvorana Gorica dobila dizalo za osobe s invaliditetom

['hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'Osobe s invaliditetom', 'podizna platforma', 'Pučko otvoreno učilište Velika Gorica']

– Dobar je osjećaj – kazao je najtrofejniji gorički paraolimpijac Velimir Šandor s pozornice u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Napokon, pozornica u dvorani Gorica više nije nedostupna osobama s invaliditetom, pa se na nju Šandor sam dovezao na novoj podiznoj platformi koja je u četvrtak puštena u rad povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

– Riječ je o visinskoj razlici od 125 centimetara, a od ideje do realizacije je prošlo pola godine. Veseli nas što će sada biti olakšan pristup svakoj osobi s invaliditetom koja nekim povodom treba doći na pozornicu dvorane Gorica, bilo kao dobitnik neke nagrade ili sudionik u nekom programu – kazala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica Anita Pišković.

Medunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici 9

01.12.2022. – Velika Gorica – Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Dan osoba s invaliditetom u našem se gradu obilježio je i susret gradonačelnika Krešimira Ačkara s članovima Povjerenstva za osobe s invaliditetom Velike Gorice te predstavnicima udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.

– Mi smo za preko 200 posto povećali budžet Savezu osoba s invaliditetom. Osim ove rampe o kojoj se govori dugi niz godina, u tijeku je i izgradnja rampe u Ulici Slavka Kolara. Nastavljamo s akcijom “Jednaki u igri”. Iduće sprave za djecu osobe s invaliditetom će biti postavljene u Kurilovcu. U idućoj godini je, u suradnji s Crvenim križem Velike Gorice, predviđena nabava novog kombi vozila za osobe s invaliditetom te smo povećali subvenciju za prijevoz za osobe s invaliditetom – naveo je Ačkar.

Medunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici

01.12.2022. – Velika Gorica – Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Svoje zadovoljstvo zbog nove platforme, ali i ostalih stvari koje iz Grada čine za osobe s invaliditetom izrazio je i predsjednik gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom Darko Matić. Nakon svih realiziranih projekata i pomaka nabolje, sada će fokus staviti na zapošljavanje osoba s invaliditetom.

– Učinjeni su pomaci, više je gradskih tvrtki i ustanova koje zapošljavaju osobe s invaliditetom, nego prije godinu ili dvije godine, ali se može i treba i više jer svako takvo radno mjesto jedna integracija i životna sigurnost više i doprinosi samopoštovanju osoba s invaliditetom – objasnio je Matić.

Medunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici 6

01.12.2022. – Velika Gorica – Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

 

 

The post Pozornica dostupna svima, dvorana Gorica dobila dizalo za osobe s invaliditetom appeared first on cityportal.hr.