Prijava

Vaša prijava

Kolareva breza i spomen-ploča u čast književnikovih dana u Kravarskom

['hotnews', 'OŠ Slavka Kolara', 'Slavko Kolar', 'spomen ploča']

Učenici Osnovne škole Slavka Kolara posadili su u četvrtak u Kravarskom ispred svoje škole stablo breze, a postavljena je i spomen-ploča u čast velikog književnika Slavka Kolara. Time je, baš na Kolarev rođendan, i službeno označen početak projekta “Novi Kolarevi junaci” koji provode Udruga PET PLUS, Općina Kravarsko i Osnovna škola Slavka Kolara, uz podršku Udruge mladih Kravarsko i Zajednice za kreativni razvoj “Zvirek”. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je da Slavko Kolar postane etablirani brend Kravarskog kao srca Vukomeričkih Gorica.

1669972828808

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

– Sadnica breze izabrana je po uzoru na najpoznatiju Kolarevu pripovijetku “Breza” koja je nastala prema likovima, motivima i događajima iz ovoga kraja u razdoblju kada je Slavko Kolar živio u Gornjem Hruševcu. Projekt “Novi Kolarevi junaci” provodit ćemo tijekom  cijele ove školske godine, a cilj mu je razvijati čitalačku pismenost kod djece kroz dječje pripovijetke Slavka Kolara, poticati razvoj socijalnih vještina i jačati i lokalni identitet kraja – navode iz škole i dodaju kako je ovakav način suradnje divan primjer pozitivnog djelovanja škole na lokalnu zajednicu u kojoj djeluje.

1669972691799

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

Ideja je i da ova brezi i spomen-ploča budu temelj za osnivanje Spomen parka Slavka Kolara i dodatni poticaj svima da posjete Kravarsko.

1669972828730

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

1669972691750

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

The post Kolareva breza i spomen-ploča u čast književnikovih dana u Kravarskom appeared first on cityportal.hr.