Prijava

Vaša prijava

SDP-ovci se oglasili o ZET-u, traže bolju kvalitetu i sigurnost javnog prijevoza

['IVANA MLINAR', 'LUKA TARLE', 'prijevoz', 'SDP Velika Gorica', 'ugovor', 'zet']

Svjesni činjenice kako se uskoro približava kraj godine, kada ističe i ugovor Grada Velike Gorice i ZET-a o prijevozu putnika, gorički SDP-ovci su poslali priopćenje u kojem izražavaju zabrinutost za budućnost i kvalitetu prijevoza putnika do Zagreba.

– U nedavno usvojenom Proračunu za 2023. imamo predviđena sredstva za subvencioniranje javnog prijevoza (6 milijuna eura) i još uvijek ne znamo hoće li, tko će i po kojoj cijeni voziti Goričane prema Zagrebu, a o linijama na prostoru Velike Gorice da i ne govorimo. Podsjećamo da je u kampanji gradonačelnik govorio o 16 novih linija, prošla je godina dana i ništa se nije dogodilo – kažu iz SDP-a.

U nastavku su se osvrnuli i na učestale prigovore građana o kvaliteti ZET-ove usluge. Pitaju se kako zaštititi građane pogođene učestalim kašnjenjem i “preskakanjem” vožnji.

– Najnovija pojava na autobusnim stanicama je da voznog reda nema, što znači da sada ne da autobusi kasne, nego ne znamo ni kada bi trebali voziti. U našem zadnjem priopćenju postavili smo pitanje: Ima li vozni red stavljen na svaku autobusnu stanicu ikakvu težinu i do kada će stanovnici Velike Gorice biti diskriminirani kvalitetom usluge naspram drugih dijelova koje pokrivaju svojim prijevozom?! Odgovor na to je potpuno uklanjanje voznog reda! Pa gdje toga još ima? – poručuju iz SDP-a.

U svom priopćenju još navode: “Tražimo od gradonačelnika i većine u Gradskog vijeću da dobro promisle o prethodnoj suglasnosti za prihvaćanje Općih uvjeta poslovanja ZET-a kojima se utvrđuju: uvjeti pružanja usluge, međusobna prava i obveze isporučitelja i korisnika, kao i način mjerenja, obračuna i plaćanja isporučene usluge. Ovakvi ponuđeni Opći uvjeti osim što su suprotni zakonu, nisu u interesu građana i grada Velike Gorice.”

I za kraj, predlažu i osnivanje gradskog Povjerenstva koje bi zaštitilo interese građana i poboljšalo kvalitetu prijevoza.

– Usluga koju ZET pruža našem Gradu najčešće nije adekvatna za ono što plaćamo, a na ucjene ne možemo i ne smijemo pristati. Osnivanje Povjerenstva omogućilo bi koliko toliku kontrolu vezanu za pritužbe naših sugrađana i kvalitetnije vodilo brigu o pravima naših potrošača – smatraju čelni ljudi gradskog SDP-a.

The post SDP-ovci se oglasili o ZET-u, traže bolju kvalitetu i sigurnost javnog prijevoza appeared first on cityportal.hr.