Prijava

Vaša prijava

O stanju žena u velikogoričkom sportu raspravljalo se na okruglom stolu

['okrugli stol', 'Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice', 'žene u sportu']

O stanju žena u sportu u Velikoj Gorici, njihovom sudjelovanju u natjecateljskom, trenerskom i upravljačkom dijelu sporta te o prijedlozima za daljnju promociju i afirmaciju ženskog sporta u Velikoj Gorici govorilo se jučer na okruglom stolu „Žene u velikogoričkom sportu“ u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice.

U uvodnom dijelu obratila se bivša vrhunska sportašica Marija Anzulović koja je govorila o svojim osobnim iskustvima kao sportašica, trenerica i sportska djelatnica. Spomenimo i kako je Marija bila članica Hrvatske odbojkaške reprezentacije dugi niz godina i sudjelovala je na Olimpijskim igrama u Sydneyu te je dobitnica najvišeg priznanja u hrvatskom sportu, godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar.

Pitanje uloga žena u sportu jedno je od temeljnih opredjeljenja u sportu, naglasio je Hrvoje Balen, direktor ureda HOO za programe sporta na lokalnoj razini.

Okrugli stol Zene u sportu1

Foto: ZŠUVG

– U svim strateškim dokumentima RH definirana je potreba osiguravanja ravnopravnosti žena i muškaraca u sportu uz posebnu brigu o zastupljenosti žena u pojedinim sportovima kroz stalno praćenje broja sportašica i klubova. Uz to, kroz programe razvoja ženskog sporta, posebno ekipnog, treba posebno osigurati: sportsku infrastrukturu i sportske objekte za ženski i muški sport jednake kvalitete (od škola do klubova), dodatno obrazovanje trenera za ženski ekipni sport i njihovo zapošljavanje, naročito na lokalnoj razini i poticanje osnivanja klubova i natjecanja za mlade žene – istaknuto je na okruglom stolu.

Velikogoričke sportašice, sportske djelatnice, trenerice i natjecateljice istaknule su zadovoljstvo ovim okupljanjem te su iznijele svoja iskustva u dosadašnjem radu u sportu.

– Veliki broj velikogoričkih sportašica dao je značajan doprinos promociji i razvoju velikogoričkog sporta na što trebamo biti ponosni. Zajednica sportskih udruga kroz izvršni odbor i ostala radna tijela ima obavezu pronaći mogućnosti još većeg uključivanja žena u sve aktivnosti koje provodi Zajednica, posebice u upravljačka tijela – istaknuli su iz goričke Zajednice.

The post O stanju žena u velikogoričkom sportu raspravljalo se na okruglom stolu appeared first on cityportal.hr.