Prijava

Vaša prijava

Gorički karatisti okitili se medaljama na natjecanju u Sloveniji i Varaždinu

['karate klub velika gorica', 'slovenija', 'varaždin']

Članovi Karate kluba Velika Gorica za vikend su se natjecali na dva karate turnira. Ekipa kadeta i juniora natjecala se u Sloveniji na turniru koji je bio kvalifikacijski za Europsko prvenstvo. Turnir je okupio 830 natjecatelja iz 112 klubova i 10 država.

– Nastupilo je 8 naših članova, a osvojeno je 5 medalja, 5 bronci. Svi su nastupali isključivo u svojem uzrastu, ciljano da probamo napraviti što bolji rezultat u uzrastu kojem se pripada. Još preostaje jedan turnir u siječnju 2023.-e nakon kojeg će se znati putnici na Europsko prvenstvo. Medalje su osvojili Nikola Huzjak, Matea Kordić, Ema Filković, Noel Jeromić i Lucija Kirinić – rekli su nam iz Kluba.

Karate klub Velika Gorica

Foto: Karate klub Velika Gorica

Mlađa natjecateljska ekipa istog dana nastupila je u Varaždinu na Kupu Sv. Nikole koji okuplja 460 natjecatelja iz 60 klubova. Ukupno 16 natjecatelja iz Karate kluba Velika Gorica u U-14, ostvaruje izvrsne rezultate.  Ukupno su osvojili 16 medalja, od čega su četiri zlata, pet srebra i četiri bronce.

Zlatni su bili Matea Stilinović, Petar Tibor, Mia Čunčić i Matej Čarakovac. Srebrni Mia Čunčić, Hana Blažićko Petrak, Matej Čarakovac, Nika Mirosavljević, Petar Krešimir Krmpotić, a broncu oko vrata stavili su Mihael Medvedec, Petar Krešimir Krmpotić, Mara Gusić i Hana Blažičko Petrak.

– Ponosni smo na naše natjecatelje od ukupno 60 klubova u ukupnom poretku završili smo na visokom 5. mjestu – istaknuli su iz kluba.

Karate klub VG4

Foto: Karate klub Velika Gorica

Karate klub VG5

Foto: Karate klub Velika Gorica

Karate klub VG6

Foto: Karate klub Velika Gorica

The post Gorički karatisti okitili se medaljama na natjecanju u Sloveniji i Varaždinu appeared first on cityportal.hr.