Prijava

Vaša prijava

“Odrastanje bez nasilja” Velikoj Gorici donijelo povelju za najbolju akciju

['Arijana Mataga Tintor', 'djeca', 'Dječje gradsko vijeće', 'Gradovi i općine – prijatelji djece', 'hotnews', 'Naj-akcija 2022', 'SANDA PULJIZ VIDOVIĆ']

Na savjetovanju kojeg organizira Središnji koordinacijski odbor “Gradovi i općine – prijatelji djece”, održanom 5. prosinca u zagrebačkom Hotelu Acamida, Gradu Velikoj Gorici dodijeljena je povelja za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2022. pod nazivom “Odrastanje bez nasilja”. Povelju su preuzele Arijana Mataga Tintor, stručna savjetnica u Upravnog odjelu za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice i Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica.

Riječ je o akciji koja je nastala na inicijativu djece – članova Dječjeg gradskog vijeća u listopadu ove godine. Naime, tada su vijećnici gradonačelniku Krešimiru Ačkaru iznijeli problem povećanog nasilja u školama. Na to je reagirao Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica te je u studenom organizirao tribinu pod nazivom “Odrastanje bez nasilja” koja je izazvala velik interes javnosti. Na tribini su sudjelovali stručnjaci, ali i djeca koja su otvoreno progovorila o navedenom problemu.

Na savjetovanju je održan i panel pod nazivom “Dječja participacija na lokalnoj, regionalnoj i EU razini” kojeg je moderirala Arijana Mataga Tintor.

Središnji kooordinacijski odbor Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” čine predstavnici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, ureda UNICEF-a, Udruge gradova, Hrvatske zajednice općina, Hrvatske zajednice županija i koordinatora iz drugih gradova i općina.

Foto: Savez društva Naša djeca Hrvatske

The post “Odrastanje bez nasilja” Velikoj Gorici donijelo povelju za najbolju akciju appeared first on cityportal.hr.