Prijava

Vaša prijava

Sada je i službeno, Velika Gorica bit će Europski grad sporta 2023. godine

['ACES Europe', 'BRUXELLES', 'DARKO BLAŽINČIĆ', 'goran kovačić', 'Neven Karas', 'Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice']

Velikoj Gorici jučer je u Bruxellesu i službeno dodijeljen naslov Europskog grada sporta 2023. godine. Predstavnici neprofitne organizacije ACES Europe priznanje su uručili zamjeniku gradonačelnika Nevenu Karasu, predsjedniku Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goranu Kovačiću i tajniku zajednice Darku Blažinčiću.

Prošlo je punih dvije godine od kandidature i pripremanja opsežne dokumentacije koja se sastojala od 14 poglavlja, a koja je obuhvatila cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove. Kompletnu tehničku pripremu osigurala je Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice.

Inače, naslov europskog grada sporta dodjeljuje se u nekoliko kategorija, a Gorica pripada onoj srednjih gradova koji imaju od 25.000 do 500.000 stanovnika.

kovacic bazincic karas

 

The post Sada je i službeno, Velika Gorica bit će Europski grad sporta 2023. godine appeared first on cityportal.hr.