Prijava

Vaša prijava

Jenki se ne zaboravlja: Drugi turnir u čast velikog košarkaškog učitelja…

['hani istanbuli', 'hotnews', 'kk velgor', 'Međunarodni turnir', 'silvije jenkač jenki']

Košarkaški klub “Velgor” iz Velike Gorice u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Košarkaškim savezom Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Zagrebačke županije s ponosom najavljuje 2. Memorijalni međunarodni turnir “Silvije Jenkač -Jenki” koji će se održati 17. i 18. prosinca 2022. godine u Velikoj Gorici.

– Kako smo i obećali prošle godine, izuzetno mi je drago što mogu reći da će se turnir održati i ove godine i tako nastaviti tradiciju spomena na mog mentora, kolegu i prijatelja. Puno puta sam rekao i ponoviti ću opet da imam prema njemu neizmjernu zahvalnost za sve šta je učinio za mene osobno, a i za razvoj košarke u Velikoj Gorici. I zato je ovaj turnir u njegovu čast najmanje što mogu učiniti kako bi ga se prisjetili – rekao je Hani Istanbuli iz “Velgora” i dodao:

– Naravno da ovaj turnir ne bi bio moguć bez pomoći drugih i zato se moram zahvaliti Goranu Kovačiću i Darku Blažinčiću iz Zajednice sportskih udruga Velike Gorice na velikoj potpori, Mariju Makarunu iz Zajednice sportskih udruga Zagrebačke županije, klubovima sudionicima na prihvaćanju poziva, medijima na praćenju našeg turnira i velikom prijatelju kluba Krešimiru Saviću, koji je uvijek tu kada mi treba.

WhatsApp Image 2022 12 02 at 14.52.55

U Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica okupit će se igrači rođeni 2006. godine i mlađi iz KK Zara (Zadar, Hrvatska) KK Ilidža (Sarajevo, BiH), KK Zagreb (Zagreb, Hrvatska). Tijekom dva dana druženja obnovit će se sjećanje na Jenkija, Čovjeka, Trenera, mentora koji je svojim radom i životom zadužio sve nas i ujedno omogućiti mladim igračima da se upoznaju i steknu nova životna i košarkaška iskustva.

– Pozivamo sve košarkaše i košarkašice, ljubitelje košarke i prijatelje da se svojim dolaskom prisjete Jenkija i daju podršku nekim novim klincima koje bi i on vodio da ga iznenadna smrt nije odvojila od obitelji i košarke – istaknuo je Istanbuli.

Jenkač i Istanbuli osnovali su košarkaški klub “Velgor” 2017. godine i postali prepoznatljivi po radu s mlađim kategorijama na području grada Velike Gorice. Klub okuplja stotinjak djevojčica i dječaka u selekcijama od U-9 pa sve do U-19.

UKRATKO O JENKIJU

Silvije Jenkač – Jenki rođen je 4. prosinca 1958 godine u Zagrebu, a od 1977. godine započinje s trenerskim radom, koji nije prestajao sve do zadnjeg dana, 10. siječnja 2020. godine, kada je preminuo. U svojoj bogatoj karijeri uvijek je nalazio načina i snagu da pokreće nove, obnavlja stare klubove, ali nikad nije prestao biti učitelj, trener i prijatelj.

Mnogo je klubova i košarkaša koje je dotaknuo svojim znanjem, no svakako velikogorička košarka (pod svim imenima, od Radnika, preko Medije, pa sve do Gorice) te košarkaši iz Maksimira, Zrinjevca i Cedevite najviše su naučili upravo od Jenkija. Brojni igrači s kojima je radio ostvarili su zavidne karijere, te nastupali na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, igrali Euroligu i NBA ligu (Mario Kasun, Robert Troha, Marin Rozić, Damjan Rudež…). Jednako kao i treneri koje je potaknuo i školovao tijekom karijere; Tomislav Mijatović, Goran Patekar, Goran Bjedov, Davor Matković, Braslav Turić, Ivan Rudež, Hani Istanbuli…

WhatsApp Image 2022 12 02 at 09.49.55

The post Jenki se ne zaboravlja: Drugi turnir u čast velikog košarkaškog učitelja… appeared first on cityportal.hr.


TEČAJ ZA BUDUĆE RODITELJE