Prijava

Vaša prijava

Krenuli radovi na Poduzetničkom inkubatoru, useljenje poduzetnika krajem 2023.

['domagoj ilečić', 'EU fondovi', 'hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'poduzetnički inkubator']

Nakon što su sredinom listopada započeli radovi na izgradnji dugo najavljivanog poduzetničkog inkubatora, u srijedu je gradilište obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima. Projekt je to vrijedan 26.197.557 kuna, od čega je 21.250.000 kuna sredstava sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Ovo je jedan od najboljih danas mogućih odgovora kada govorimo o razvijanju pozitivne poduzetničke klime. Poduzetnički inkubator će biti na dvije etaže, imat će 31 ured, dvije dvorane i on je bezgranična mogućnost za sve mlade, studente i mlade poduzetnike, koji se žele uključiti sa svojim inovativnim rješenjima, žele razmjenjivati iskustvo, raditi na novim tehnologijama i ostvariti se u nečemu što do sada u ovom gradu možda nisu imali mogućnost – kazao je Krešimir Ačkar.

Planirani rok završetka poduzetničkog inkubatora je listopad 2023. godine.

20221207 110127

7.12.2022. Velika Gorica – Počela izgradnja Poduzetničkog inkubatora. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Podsjetimo, do ideje izgradnje poduetničkog inkubatora došlo je jer u našem gradu trenutno nije dostupna kvalitetno opremljena lokacija za potrebe malih i srednjih poduzetnika te potencijalnih poduzetnika s inovativnim idejama. Novi inkubator prostirati će se na više od 2.000 četvornih metara. Unutar samog inkubatora 31 ured za poduzetnike početnike, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru tzv. coworking space, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 150 mjesta koju će biti moguće pregraditi na dva dijela po potrebi za predavanja ili održavanje konferencija, sa svom popratnom opremom i tehnikom, te tri prostora za smještaj specijalizirane opreme.

Od goričkog poduzetničkog inkubatora korist će imati mladi koji žele pokrenuti vlastito poslovanje te učenici i studenti koji će kroz izvođenje prakse i stjecanja kontakta s poduzetništvom i poduzetničkom klimom razviti poduzetničke vještine i praktična iskustva, a što će im omogućiti bolju poziciju na tržištu rada nakon završetka obrazovanja. Treća ciljana skupina su poduzetnici do pet godina starosti koji će dobiti pristup suvremenim znanjima i uslugama te boljem međusobnom umrežavanju i povezivanju.

poduzetnički inkubator 1

 

 

The post Krenuli radovi na Poduzetničkom inkubatoru, useljenje poduzetnika krajem 2023. appeared first on cityportal.hr.