Prijava

Vaša prijava

Prokockali +18 u Vukovaru: Gorica ispala iz Krešinog kupa

['hotnews', 'kk dinamo', 'kk gorica', 'kup krešimira ćosića']

Minutu i pol prije kraja druge četvrtine Gorica je, nakon polaganja Tonija Jelenkovića, vodila rekordnih 18 razlike. Na ulasku u posljednju četvrtinu imala je plus 12, ogroman kapital… A onda, u tih zadnjih deset minuta, sve prosula. I ispala iz Kupa Krešimira Ćosića.

Prije samo nekoliko dana, u subotu, košarkaši Gorice relativno su lako sredili zagrebački Dinamo u redovnom kolu prvenstva (71-51) i tako prekinuli užasavajuću seriju od 13 poraza, a već u srijedu ponovno su morali ići na istog protivnika. Dugo se činilo da je to dobra vijest, jer Goričani su većim dijelom utakmice dominirali i u ovom sudaru, koji se igrao na neutralnom terenu, u Vukovaru, ali na kraju je ponestalo snage, koncentracije, svježine…

U tih posljednjih deset minuta Dinamo je napravio 17 koševa razlike, Gorica je uspjela ubaciti samo deset poena i zapela već u osmini finala Krešinog kupa. Drugu sezonu zaredom, nakon što joj se lani isto dogodilo porazom protiv Splita… Veteran Ivan Novačić odigrao je ključnu rolu s 24 koša, probleme su radili i bek Hrvoje Garafolić (17 poena) i centar Tomislav Cvitković (13), bivši igrač Gorice, za koju je ovoga puta 19 poena ubacio Karlo Uljarević, Dino Cinac dodao je 15, Toni Jelenković 14.

Nisu tako Goričani uspjeli spojiti dvije pobjede i tako dodatno pojačati tezu da se nazire izlazak iz krize, to je možda i veći minus ovog poraza od samog ispadanja iz Kupa, ali dobro je u svemu tome što nema vremena za plakanje. Već u nedjelju u Gradsku dvoranu dolazi Furnir, klub poznatiji kao Dubrava, a to je nova prilika za bodove, za nastavak puta prema gore.

The post Prokockali +18 u Vukovaru: Gorica ispala iz Krešinog kupa appeared first on cityportal.hr.