Prijava

Vaša prijava

Kino Gorica poziva na Maraton kratkometražnog filma

['Hrvatski audiovizualni centar', 'kino', 'Kino Gorica', 'maraton kratkometražnog filma']

I ove se godine, po deseti puta, u Hrvatskoj održava Maraton kratkometražnog filma. Jedinstvena manifestacija kojom se povodom najkraćeg dana u godini, 21. prosinca, slavi kratka filmska forma. Filmskom maratonu tradicionalno će se pridružiti i Kino Gorica od 14. do 21. prosinca kada će na početku pojedinih projekcija filmova na redovnom repertoaru prikazati kratke filmove iz programa. To znači da kupljene ulaznice za filmove na redovnom programu vrijede i za kratkometražni koji se u kinu prikazuje u tom terminu.

Raspored projekcija pogledajte OVDJE.

Kratkometražni filmovi uključuju sve filmske rodove – od animiranih, igranih do eksperimentalnih i dokumentarnih, te čine kratki, no značajan presjek bogate proizvodnje kratkometražnog filma u Hrvatskoj i Europi.

Inicijativa Najkraći dan iz koje je proizašao Maraton kratkometražnog filma je nastala 2012. godine u Francuskoj s idejom promocije bogatog repertoara kratkometražne forme. U međuvremenu se proširila na mnoštvo europskih zemalja, uključujući Hrvatsku.

Maraton kratkometražnog filma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Kino mrežom, uz podršku domaćih autora.

 

The post Kino Gorica poziva na Maraton kratkometražnog filma appeared first on cityportal.hr.


REVANŠ DINAMA U KUPU