Prijava

Vaša prijava

Sopić na početku: ‘Igrači su svjesni situacije, ništa nam neće poremetiti planove’

['HNK GORICA', 'hotnews', 'pripreme', 'željko sopić']

Razna imena spominju se ovih dana u kontekstu dolaska u HNK Goricu, nekako najglasnije ono Vinka Petkovića, hitrog krilnog igrača Osijeka, koji bi došao na posudbu s pravom otkupa, ali jedino što sigurno znamo u ovom trenutku jest da pojačanja i nema. I da se treba strpiti još neko vrijeme. Kako navijači, tako i novi trener Željko Sopić, 48-godišnji Zagrepčanin koji je pred najvećim izazovom svoje trenerske karijere.

Nekad jako dobar vezni igrač Zagreba, Borussije Mönchengladbach, Ahlena, Slaven Belupa i Lokomotive danas je trener koji će kroz Goricu tražiti svoju trenersku afirmaciju. Dokazivao se kroz Rudeš u 2. HNL, zatim i Dinamo II, Al-Ain u Emiratima i Sabah u Azerbajdžanu, bio je i pomoćnik Cici Kranjčaru, Ivajlu Petevu i Zoranu Mamiću… Ukratko, Gorica je njegova velika prilika. I naravno da je krenuo u pripreme žestoko, ambiciozno, odlučno, jer druge ni nema kad je na kontu onoliko bodova koliko ih njegov novi klub ima…

– Svi igrači su očito svjesni situacije u kojoj se nalazimo, jer naša testiranja govore da su svi radili na sebi tijekom ove pauze. Dobili su program od našeg kondicijskog trenera i to su ispoštivali, tako da mogu biti zadovoljan trenutačnim stanjem – kazao je Sopić nakon prvih dana priprema.

hnk gorica pripreme 1

Na prozivku mu se javilo 27 igrača, svi iz jesenskog kadra osim Jovičića i Golubickasa, a čekaju se još Moussa Wague i Deni Jurić, koji će se valjda priključiti ostatku momčadi. Ili neće…

– Općenito je zdravstveno stanje jako dobro, priključio nam se i Jurica Pršir, koji je dobio malo više odmora zbog obaveza u reprezentaciji, pa ćemo ga dozirati ovih prvih dana. Čekamo i oporavak Tonija Fruka, no njegova situacija sa skakačkim koljenom je komplicirana. Kako doznajem u razgovoru s našim liječnicima, mogao bi nas se priključiti kroz dva-tri tjedna – ističe Sopić.

Kako je cijela ova sezona specifična, zbog ranijeg prekida, ali i ranijeg nastavka prvenstva, svašta je tu trebalo “kemijati”. Pa je odlučeno da će se trenirati sve do Božića, pa će igrači na tjedan dana praznika, prije novog okupljanja, odmah nakon što se isprati 2022. godina.

– Nakon Nove godine otići ćemo na par dana u Medulin, ali skratit ćemo taj boravak tamo zbog početka prvenstva, koji stiže četiri dana prije nego što je bilo predviđeno, tom odgođenom utakmicom s Varaždinom. Bez obzira na to, neće nam se poremetiti plan priprema, uvjeren sam da ćemo sve zamišljeno uspjeti i odraditi. I da ćemo spremni dočekati početak prvenstva – optimističan je novi trener Gorice.

Prvi put svoje će igrače vidjeti na djelu ove subote od 12 sati, kad na Gradskom stadionu gostuje slovenski drugoligaš Aluminij iz Kidričeva.

– Ako nas posluže vremenski uvjeti, protiv Aluminija bismo trebali igrati na glavnom igralištu. Ako ne, igrat ćemo na umjetnoj travi, nije ni to problem… Imamo već dogovorenu i utakmicu u Bologni za dva tjedna, dogovorili smo i ogled s Lokomotivom, a nadamo se i još jednom protivniku. Iako, to nije presudno, možemo igrati i između sebe, što je izgledna opcija, budući da u ovom razdoblju nije lako pronaći protivnika – govori Sopić.

hnk gorica pripreme

Osim što se pripremaju za teško i u svakom smislu zahtjevno proljeće, u HNK Gorici prate i sve što se događa u Kataru. Uključujući, naravno, i ono što će se događati u petak od 16 sati…

– Trenirali smo po dvaput dnevno ovih dana, ali za petak smo optimistično predvidjeli da će Hrvatska igrati u četvrtfinalu SP-a, pa ćemo imati samo jutarnji trening. Ali dobro, tako bi vjerojatno bilo i da nije Hrvatske i Brazila, jer u subotu je ta naša prva utakmica i želim da igrači budu svježi, da mogu pokazati što znaju na terenu – zaključio je Željko Sopić.

The post Sopić na početku: ‘Igrači su svjesni situacije, ništa nam neće poremetiti planove’ appeared first on cityportal.hr.