Prijava

Vaša prijava

FOTO Mališani će u vrtić u Goričanki useliti u siječnju

['hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'VG GORIČANKA', 'vrtić']

U VG Goričanki u tijeku su radovi na uređenju prostora za novi dječji vrtić, a jutros ih je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

– Ovo je prostor koji je prvotno trebao imati drugu svrhu, no s obzirom na deficit kapaciteta odlučili smo ga prenamijeniti u vrtić. Ovdje će od siječnja iduće godine svoje mjesto pronaći oko 60 djece raspoređenih u dvije jasličke skupine i jednu mješovitu dječju skupinu. Na nama je da osiguramo mjesto u vrtiću za svako dijete – naglasio je gradonačelnik Ačkar prilikom obilaska radova te dodao kako je ovo samo nastavak proširenja vrtićkih kapaciteta kako u ruralnim sredinama tako i u samom centru grada.

Obilazak vrtica u VG Goricanki 4

09.12.2022. – Obilazak radova na uređenju dječjeg vrtića u VG Goričanki – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Uz prostore za tri odgojne skupine i sanitarne čvorove, bit će tu i soba za izolaciju bolesne djece.

– Radovi čija je vrijednost oko 3,8 milijuna kuna napreduju jako dobro, a vjerujem i da će izvođač poštivati ugovoreni zadani rok koji je sredina siječnja. Jednu četvrtinu iznosa radova financiramo sami, dok ćemo za drugi dio podići kredit. Osim samog unutarnjeg prostora, osigurali smo i 600 metara kvadratnih travnate površine koja gleda na ulicu A. K. Miošića na kojoj će biti smješten dječji park sa spravama. Bit će to u konačnici jedan moderan i kvalitetan vrtić – govori nam direktor VG Goričanke, Tomislav Lukšić koji je pritom zamolio sve djelatnike tvrtke i korisnike usluga na strpljenje dok traju radovi.

Obilazak vrtica u VG Goricanki 6

09.12.2022. – Obilazak radova na uređenju dječjeg vrtića u VG Goričanki – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, na području Velike Gorice ima oko 3,5 tisuće djece predškolske dobi, a prema riječima savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Arijane Matage Tintor, Grad Velika Gorica ima jednu zavidnu razinu uključenosti djece i kvalitetu predškolskog odgoja.

– Prije deset godina obuhvat djece nije dosezao niti 50 posto. Iako se broj novorođene djece iz godine u godinu ne mijenja, ali se promijenila svijest roditelja o potrebi uključivanja djece u predškolski sustav. Tako da ta svijest, novi kapaciteti, raznolikost programa, sve to utječe na to da djeca doista ulaze u predškolski sustav što je izuzetno važno i dobro jer istraživanja pokazuju da ta djeca imaju bolji kognitivna postignuća, bolji nastavak školovanja, to utječe i na razvoj njihovih socijalni vještina, a imaju i bolju emocionalnu zrelost – naglasila je savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Arijana Mataga Tintor.

Obilazak vrtica u VG Goricanki 7

09.12.2022. – Obilazak radova na uređenju dječjeg vrtića u VG Goričanki – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Gradonačelnik Ačkar ovom je prilikom podsjetio i na plan izgradnje vrtića u Kurilovcu u Pokupskoj ulici i u samom centru grada u Kolarevoj ulici, kao i vrtić u Dubrancu u sklopu novoizgrađene škole.

The post FOTO Mališani će u vrtić u Goričanki useliti u siječnju appeared first on cityportal.hr.