Prijava

Vaša prijava

Turopoljsko srce, peti put: Aukcija dresova i turnir kafića za pomoć potrebitima

['donatorska večer', 'hotnews', 'Ivan Prelec', 'turopoljsko srce']

Blagdansko je vrijeme, posebno doba godine, razdoblje u kojem se humanitarne akcije organiziraju na sve strane, a na taj vlak dobrote ukrcalo se i jedno nogometno društvo iz našega grada. Ideja se rodila u glavi Ivana Preleca, trenutačno trenera danskog Vejlea, a svoju želju da pomogne onima kojima je najpotrebnije podijelio je sa svojim prijateljima Kristijanom Japecom, Darijem Sučecom, Draženom Vezmarom…

I odmah se “primilo”. Ta je priča uobličena pod nazivom “Turopoljsko srce”, uhodao se projekt i postao prepoznatljiv, dok su cifre koje su prikupljene rasle iz godine u godinu.

– Evo, naša akcija stigla je do svog petog izdanja, ali malonogometni turnir igrat će se četvrti put, budući da ga jedne godine nije bilo zbog korone – govori Ivan Prelec i upoznaje nas s detaljima.

– Akcija se sastoji od dva dijela. Prvi je donatorska večer s aukcijom dresova, koja će se održati u četvrtak, 15. prosinca, s početkom u 20 sati u Clubu 100. Očekujemo velik broj uzvanika, ljude koji su zainteresirani za takav oblik pomoći, uz kupnju dresa. Mislim da ni ove godine, kao ni prethodnih uostalom, nećemo razočarati s dresovima koje smo uspjeli prikupiti, koje su igrači donirali za ovu svrhu. Između ostaloga, iz Katara stiže paket dresova hrvatskih reprezentativaca, tako da će zainteresirani biti itekako zadovoljni s izborom…

I doista, svake godine pojavljuju se na aukciji vrlo zanimljivi primjerci nogometne antologije, nema sumnje da će i ovoga puta biti tako. I da će oni koji su u mogućnosti pomoći onima koji nemaju.

– Tri dana poslije, u nedjelju, na terenima Panadić Sporta imamo turnir u malom nogometu. I ove godine imat ćemo 12 goričkih kafića sa svojim momčadima u turniru, nismo povećavali tu brojku, i siguran sam da nas očekuju zanimljive utakmice. Turnir je humanitaran, to je razlog njegova postojanja, ali drago nam je vidjeti i da se razvio pravi sportski rivalitet na terenu. Dolaze dobre momčadi, vjerujem da će kafići željeti pokazati se u što boljem izdanju – najavio je Prelec.

turopoljsko srce 6

Prošle godine na donatorskoj večeri prikupljeno je više od 120 tisuća kuna, ukupno više od 140 tisuća…

– Kao i prethodnih godina, želimo na ta dva načina, kroz aukciju i turnir, pokušati prikupiti sredstva koja će ići potrebitim obiteljima iz našega kraja. Kao i svake godine, složit ćemo popis takvih obitelji u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Crvenim križom, župnicima naših župa, ali i kroz preporuke ljudi koji su upućeni u humanitarni rad – završio je Prelec.

Svi su, naravno, pozvani da se uključe, svatko na svoj način. Opcija i mogućnosti je i više nego dovoljno…

The post Turopoljsko srce, peti put: Aukcija dresova i turnir kafića za pomoć potrebitima appeared first on cityportal.hr.