Prijava

Vaša prijava

Advent u Gorici: Donosimo popis svih događanja za vikend

['Božić', 'Božić Advent u Gorici', 'božićno selo', 'Turistička zajednica Grada Velike Gorice']

Pred nama je drugi adventski vikend, a zbog loše vremenske prognoze i najavljene kiše, Turistička zajednica grada Velike Gorice nešto je promijenila raspored događanja. Ipak, blagdanska čarolija neće izostati, a doživjet će ju svi koji se zapute prema Parku Plemenite općine turopoljske.

U petak 9. prosinca u 18 i 19 sati u Centru za posjetitelje na Trgu kralja Tomislava 2 održat će se radionice izrade božićnih kuglica u decoupage tehnici, koje organizira velikogorička udruga za razvoj kreativnog stvaralaštva DIVA.

Kao i svakog dana za vrijeme trajanja Adventa u Gorici, sadržaja neće nedostajati ni u Božićnom selu u parku kod Muzeja Turopolja.

9.12. PETAK
16-20 h : Igramo se cijeli dan / Pisanje pisma Djedu Božićnjaku
18-19 h : Teta Pričalica
17-20 h : SOBovsko kretanje i kreativno nadmetanje – “Poligon sobova”

10.12. SUBOTA
10-13 h: Igramo se cijeli dan / Pisanje pisma Djedu Božićnjaku
11-13 h : Sportske vilenjačke igraonice by Klokan
16-20 h : Igramo se cijeli dan / Pisanje pisma Djedu Božićnjaku
17.30 h : Radionica “Čudesan safari” – Što je to predstava? Tko su glumci? Kako nastaju uloge ? Odgovore doznajte od goričke glumice Ane Katulić koja će posjetitelje provesti kroz proces rada na novoj predstavi “Pia Mia i čudesan safari”. A tu će biti i tkipa iz Logopedskog kabineta “Jezičak” iz Velike Gorice koji su pripremili mala iznenađenja i zabavne vježbe.
17-19 h : Sportske vilenjačke igraonice by Klokan
 
11.12. NEDJELJA
10-13 h: Igramo se cijeli dan – Vilenjačke igraonice/Vilenjački poligon
11-13 h : Sportske vilenjačke igraonice by Klokan
16-20 h : Igramo se cijeli dan – Vilenjačke igraonice/Vilenjački poligon
17-20 h : Vilenjačke radionice
18-19 h : Teta Pričalica – pričanje priča za najmlađe
18.30 h : Pričanje priče Sv.Lucija – kamišbaj tehnikom

Upaljena druga adventska svijeca na Trgu Stjepana Radica 2

03.12.2022. – Velika Gorica – Upaljena druga adventska svijeća na Trgu Stjepana Radića – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Paljenje treće adventske svijeće

Na polovini došašća, treće nedjelje, pali se ružičasta ili pastirska svijeća, koja simbolizira radost zbog Božića koji se bliži. U 18 sati na Trgu Stjepana Radića upalit će se treća adventska svijeća, a sve će pratiti prigodan program župe Navještenja Blažene Djevice Marije.

Božićni koncert KUD-a Ščitarjevo

Članovi KUD-a Šćitarjevo pozivaju na božićni koncert “Dobra večer, dobri ljudi” koji će se održati u subotu, 10. prosinca u 18 sati u Osnovnoj školi Šćitarjevo.

Humanitarna prodaja suvenira i rukotvorina dječje zadruge Breza

U nedjelju, 11. prosinca, od 11 do 13.30 sati u Ledani pokraj Centra za posjetitelje učenička zadruga Breza iz Osnovne škole Nikole Hribara u humanitarne će svrhe prodavati suvenire koje su neumorno izrađivali proteklih tjedana. Naći će se tu magneta, ukrasa za bor, predmeta od keramike…Prikupljena sredstva namijenjena su kupnji božićnih poklona siromašnim učenicima škole te za pomoć udruzi “Suncokret” iz Velike Gorice.

– Uz prodajnu izložbu imat ćete prilike poslušati nastup njihovog zbora te uživati u uprizorenju priče o sv. Luciji – kažu iz Turističke zajednice.

Povorka svjetlosti u parku kod Muzeja Turopolja

Iako je ove godine planirana velika tradicionalna povorka svjetlosti koja bi krenula od Trga Stjepana Radića, zbog loše najave vremena, povorka će ove nedjelje, 11. prosinca proći dijelom Parka Plemenite općine turopoljske, od Muzeja Turopolja do Crkve Navještenja bl. Djevice Marije. Okupljanje sudionika je u 18 sati, a zatim će povorka ući u crkvu predvođena betlehemskim svjetlom.

The post Advent u Gorici: Donosimo popis svih događanja za vikend appeared first on cityportal.hr.


Državno natjecanje - plivanje