Prijava

Vaša prijava

FOTO: Najmlađi svojoj Velikoj Gorici za rođendan poklonili izložbu

['Dan grada', 'hotnews', 'izložba', 'izložba dječjih radova', 'POUVG']

U prepunom izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta svečano je otvorena izložba dječjih radova pod nazivom ‘Dan mog grada – gradu za rođendan’. Ponosni roditelji, učitelji i odgajatelji među prvima su pogledali koje su to motive oslikali mališani iz pet osnovnih škola iz grada i okolice, kao i oni iz dječjeg vrtića Ciciban, te Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Za još veseliju atmosferu tu je bio i dječji zbor Cvrkutavci.

dj izlozba folk1

Izložba je dio međunarodnog eTwinning virtualnog projekta ‘Dan moga grada 3’ postavljenog na Europskoj platformi za školsko obrazovanje, čije su autorica učiteljica Vesna Stipić i odgajateljica Katarina Šeravić Lovrak koja se zahvalila svim učiteljicama i odgojateljicama na suradnji, kao i djelatnicama Pučkog otvorenog učilišta na pomoći pri organizaciji izložbe.

– Ova je izložba dio jednog većeg projekta u koji smo uključile osnovne škole Nikole Hribara, Eugena Kvaternika, Jurja Habdelića i Eugena Kumičića, te školu Vukovina. Tu su i dječji vrtić Ciciban, te Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Jako nam je drago da se međusobno povezujemo, mislim a je to dobro i za naš grad da zajednički stvaramo bolju budućnost – rekla je Vesna Stipić prilikom svečanog otvorenja izložbe.

dj izlozba publika

Izložbu je u ime Grada otvorio predsjednik Gradskog vijeća, Darko Bekić.

– Velika je čast otvoriti ovu izložbu povodom rođendana našeg grada, pogotovo kad dolazi od naših najmlađih. Ovdje možemo kroz motive i način na koji oni doživljavaju svoj grad i kad to vidimo svi  ožemo biti ponosni na naš grad. Zahvaljujem organizatoricama i svim odgajateljicama i učiteljicama koje i inače rade sjajan posao. Hvala svima još jednom i pozivam vas da nam se svi pridružite na Dan grada uz koncert Petra Graše i navijanje za naše – poručio je.

dj izlozba org i folk

Među motivima na dječjim radovima našli su se, među ostalim, zaštitnica grada sveta Lucija, grb, kulturna narodna baština, drveno graditeljstvo, turopoljska svinja i brojni drugi gradski motivi.

Izložbu možete pogledati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta do 19. prosinca.

dj izlozba cvrkutavci

dj izlozba publ

dj izlozba

dj izlozba2

dj izlozba radovi

dj izlozba rad

dj izlozba rad1

dj izlozba rad2

Foto: Izložba dječjih radova ‘Dan mog grada – gradu za rođendan u POUVG/G.Kiš, cityportal.hr

 

The post FOTO: Najmlađi svojoj Velikoj Gorici za rođendan poklonili izložbu appeared first on cityportal.hr.