Prijava

Vaša prijava

Sve o doniranju hrane doznajte na konfereneciji u organizaciji goričke Razvojne agencije

['doniranje hrane', 'KONFERENCIJA', 'Razvojna agencija Grada Velike Gorice']

U sklopu europskog projekta Cities2030, Razvojna agencija Grada Velike Gorice poziva u četvrtak 15. prosinca na konferenciju “Doniranje hrane – praksa i prepreke”.

Inače, cilj projekta je uspostava suvremenog i održivog gradskog sustava hrane, što uključuje sva područja vezana za tokove hrane – od proizvodnje, distribucije, prodaje do zbrinjavanja organskog otpada.

– Dio tih tokova čini i briga o socijalno ugroženim sugrađanima, a kroz planiranu konferenciju želimo staviti veći naglasak na doniranje hrane. Želimo prezentirati i postojeće prakse u doniranju hrane, kao i sve sudionike i njihove eventualne prepreke s kojima se susreću – ističu iz goričke Razvojne agencije.

Tako će Melita Došen iz Ministarstva poljoprivrede predstaviti projekt “Hrana nije otpad”, dok će ravnateljica Centra za socijalnu skrb Velika Gorica govoriti o zakonskom okviru i ostvarivanju prava na socijalnu pomoć. Svoja iskustva u prikupljanju i distribuciji donacija ispričat će Suzana Strunjak iz Crvenog križa Velika Gorica, a udruga VG Legacy predstavit će svoju prvu socijalnu trgovinu u gradu “Roobin Food”.

To je samo dio programa konferencije koja će biti održana u Vijećnici Pučkog učilišta, a početak je predviđen u 12 sati.

Na konferenciju možete prijaviti ovdje. 

 

 

The post Sve o doniranju hrane doznajte na konfereneciji u organizaciji goričke Razvojne agencije appeared first on cityportal.hr.


3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost