Prijava

Vaša prijava

Bicilistička staza od Starog Čiča do Velike Gorice bit će gotova u travnju

['biciklistička staza', 'Biciklistička staza Velika Gorica - Staro Čiče', 'biciklizam', 'EU projekt', 'hotnews', 'Krešimir Ačkar']

U tijeku je izgradnja biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča vrijedna 5,5 milijuna kuna. Nastavak je to projekta “Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice” u sklopu kojega je prošle godine postavljena rasvjeta na već postojećoj stazi Velika Gorica – Velika Mlaka dugoj 2.8 kilometara.

Obilazak biciklisticke staze od Velike Gorice do Starog Cica 2

12.12.2022. – Obilazak biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Naša dugogodišnja želja je bila da razvijemo cikloturizam na širem području grada. Želimo iskoristiti naše prirodne potencijale kao što su jezera, urbane šume i šumski putevi, kako bi povećali sadržaj koji bi doprinio rekreaciji. Sada će naši sugrađani i svi ostali koji će koristiti ovu infrastrukturu, od Starog Čiča do Zagreba doći po osvjetljenoj biciklističkoj stazi – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska radova.

Nova biciklistička staza bit će duga 3,1 kilometar, od Ulice Ivana Gorana Kovačića na svom sjeverozapadnom rubu, preko nerazvrstane ceste prema jugoistoku do granice parcele vojne građevine radara. Nova staza spojit će se na DC30 u mjestu Staro Čiče.

– Postoji još i onaj dio koji nije prilagođen kada govorimo o postojećim biciklističkim stazama koje postoje u Velikoj Gorici, a to je na završetku ovog dijela staze koja izlazi kod obilaznice. No, iz gradsko proračuna osigurat ćemo sredstva da se potegne i taj dio od oko 500 metara prema semaforu na ulazu u sam grad – naglasio je gradonačelnik.

Obilazak biciklisticke staze od Velike Gorice do Starog Cica 6

Uz novu biciklističku stazu niknut će i nova stabla, postavit će se klupe za odmor i koševi za smeće, a vjerujemo i kako će s njenim osvjetljenjem neodgovorni pojedinci odustati u namjeri odlaganja otpada. Predviđeni završetak radova je 01. travnja 2023. godine.

Projekt je sufinanciran iz Kohezijskog fonda, a ukupna vrijednost je nešto više od 6.37 milijuna kuna, od čega je 5.41 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ostatak financira Grad Velika Gorica.

Obilazak biciklisticke staze od Velike Gorice do Starog Cica 3

12.12.2022. – Obilazak biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Velika Gorica do sada ima izgrađeno 51.471 metara biciklističkih staza.

The post Bicilistička staza od Starog Čiča do Velike Gorice bit će gotova u travnju appeared first on cityportal.hr.