Prijava

Vaša prijava

FOTO Za božićnu prodajnu izložbu učenici izradili prirodnu kozmetiku, kolače, ukrase i nakit

['Božić', 'božićna izložba učeničkih zadruga', 'Centar za odgoj i obrazovanje', 'hotnews', 'prodajna izložba', 'učenička zadruga', 'Učenička zadruga Izazov']

Radovi vrijednih dječjih ruku iz 12 učeničkih zadruga Zagrebačke županije predstavljeni su na već tradicionalnoj božićnoj prodajnoj izložbi. Moglo se tu, između ostaloga, pronaći  i prirodne kozmetike, kolačića, keramičkih ukrasa i nakita. Osim što kroz zadruge djeca uče izraditi uporabni ili ukrasni predmet, oni tako uče i osnove poduzetništva što je u današnje doba iznimno vrijedna vještina. Na području naše županije djeluje 40 učeničkih zadruga u osnovnim i srednjim školama te dva centra za odgoj i obrazovanje.

Izuzetno mi je drago poslije dvije godine pandemije i problema koje smo imali možemo opet organizirati prodajnu izložbu učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Izuzetno smo ponosni na rad 40 učeničkih zadruga koliko ih imamo na području  Zagrebačke županije i svake godine za njih izdvojimo oko 130 tisuća kuna – zamjenik župana Damir Tomljenović.

Božićni aranžmani i ukrasi, melemi, sitnice od recikliranog materijala i drva dio su predmeta koje su izradili članovi Učeničke zadruge Izazov iz goričkog Centra za odgoj i obrazovanje. Sa novcima koje zarade prodajom svojih radova, članovi će izraditi sjenicu kako bi za lijepog vremena mogli boraviti na otvorenome.

– Našim učenicima je jako zanimljivo održavati lavandu, brat ju i sušiti. Oni se tu daju i na taj način su zapravo integrirani u društvo i zbog toga se osjećaju jednako vrijednima i tako pridonose zajednici – kazala je Kristina Majdak iz Učeničke zadruge Izazov.

Galerija fotografija

 

The post FOTO Za božićnu prodajnu izložbu učenici izradili prirodnu kozmetiku, kolače, ukrase i nakit appeared first on cityportal.hr.