Prijava

Vaša prijava

FOTO Dan je grada Velike Gorice: “Ponosan sam što sam Velikogoričan”

['blagdan svete Lucije', 'Dan Grada Velike Gorice', 'hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'nagrade grada velike gorice']

Blagdan je svete Lucije i Dan grada Velike Gorice. Obilježavanje je započelo ujutro polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima te svetom misom, a nastavilo se svečanom akademijom u Pučkom otvorenom učilištu, kojoj su nazočili brojni visoki dužnosnici. Uvodno se prisutnima obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Darko Bekić koji je istaknuo kako je ovo bila godina u kojoj je na mnogim područjima gradskog života ostvaren napredak.

– A ni danas ne nedostaje odlučnosti u planiranju projekata za buduće razdoblje, sve u želji da život naših sugrađana bude sigurniji, sadržajniji i ugodniji. Velika Gorica danas je moderan grad s bogatom kulturom i tradicijom te jedan od pokretača naše županije, ali i Republike Hrvatske. Samo kroz civilizirani i demokratski dijalog u političkom životu, samo kroz međusobno uvažavanje i toleranciju ovaj naš zajednički grad možemo učiniti još boljim, ljepšim i poželjnijim za život i rad. Na nama je zadaća našoj djeci ostaviti zdravo i sretno mjesto za odrastanje kako bi i ona u vremenima koja su pred nama, baš kao i ja sada, mogli reći ponosan sam što sam Velikogoričan ili ponosna sam što sam Velikogoričanka – kazao je Darko Bekić.

Dan grada Velike Gorice 2022 4

13.12.2022. Velika Gorica – Svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana grada Velike Gorice. Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

U svom govoru u povodu Dana grada, gradonačelnik Krešimir Ačkar zahvalio se svima koji su doprinijeli, kroz povijest i sadašnjost, da Velika Gorica od “satelitskog” grada preraste u grad pun života, grad poduzetništva, gospodarstva, tradicije i kulture.

– Od srca zahvaljujem svima vama koji ste sudjelovali u tome, koji ste dio sebe, dio svoga bića, dio svoje osobnosti utkali da bi mogli danas biti ponosni, i da bi ja danas s ponosom kao gradonačelnik mogao ovdje govoriti o tome – kazao je Ačkar i dodao kako je vodstvo grada nastaviti raditi za dobrobit građana, a među prvim stvarima koje želi su da Velika Gorica dobije dom za starije i nemoćne, ali i da se poboljša Dom zdravlja i hitna medicinska skrb.

Dan grada Velike Gorice 2022 2

13.12.2022. Velika Gorica – Svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana grada Velike Gorice. Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

U ime župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, svečanoj sjednici u povodu Dana grada prisutnima se obratio zamjenik župana Damir Tomljenović. Istaknuo je kako će Velika Gorica, kao i svi njeni projekti, imati potporu Zagrebačke županije.

Na svečanoj akademiji zaslužnim pojedincima vodstvo grada uručilo je nagrade i priznanja. Povelju Grada za životno djelo primila je dugogodišnja ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica Katja Matković Mikulčić. Nagradu Grada s likom Franje Lučića dobila je Turopoljska udruga skauta TUR, kao i dugogodišnja velikogorička socijalna radnica Silva Golemac-Mihanović. Istu nagradu dobili su i Krunoslav Milatović, posljednjih devet godina predsjednik DVD-a Kuče, te Željko Mihalj, jedan od najvrjednijih nogometnih djelatnika u Turopolju posljednjih desetljeća. Nagradu Grada “Krčka vrata” primio je Ilija Jurić iz Velike Kosnice, dobitnik nagrade za najboljeg mladog poljoprivrednika u državi, te Dražen Lučan, zaslužni stanovnik Šiljakovine, sudionik kulturnog, vjerskog i sportskog života mjesta. Nagrada “Turopoljsko srce” otišla je udruzi Buvljakuše, ali i Društvu žena Buševec.

– Zahvalnost prvenstveno dugujemo našim obiteljima, koje su nam podarile život, pomogle da odrastemo te naučimo važne stvari i vrijednosti u životu. Vjerujem da nitko ovdje od nagrađenih osoba, tijekom svojeg djelovanja nije to radio zbog neke nagrade već iz altruizma, želje da učini nešto za javno dobro svoje zajednice, stavljajući interese drugih iznad vlastitih interesa. Osjećaj zahvalnosti prema ovome što nam se danas dogodilo ispunjava naše živote smislom i daje nam podstreh za budućnost – istaknula je Matković Mikulčić zahvalivši se ispred svih nagrađenih.

Galerija fotografija:

 

 

The post FOTO Dan je grada Velike Gorice: “Ponosan sam što sam Velikogoričan” appeared first on cityportal.hr.