Prijava

Vaša prijava

Svojim tradicionalnim napjevima Ogrankaši će vas uvesti u blagdanske radosti

['božićni koncert', 'crkva sv. Ivana Krstitetlja Buševec', 'kud "sv. juraj" draganić', 'OSS Buševec']

Posljednje, četvrte adventske nedjelje Ogranak Seljačke sloge iz Buševca poziva na tradicionalni božićni koncert koji ovoga puta nosi naziv “Bog Vam poda lipo zdravlje, veselimo se”. Lijepa je to uvertira u blagdane koji su pred nama.

– Ogrankaši božićne koncerte održavaju od 1995. godine kojima nastojimo očuvati i prezentirati još jednu neiscrpnu tradicijsku baštinu, a to je tradicijska pučka crkvena glazba. Pomalo zaboravljeni napjevi zahvaljujući Ogrankašima ponovno se vračaju u život te podsjećaju na neka davna vremena i na ljude koji su ih stvarali, pjevali i tako slavili Gospodina – ističu iz Ogranka.

Na ovogodišnjem koncertu izvest će 14 božićnih napjeva iz različitih krajeva Hrvatske, a u goste im stiže muška vokalna i tamburaška grupa KUD-a Sv. Juraj iz Draganića. Koncert su pripremili voditelji OSS-a, Zoran Jakunić i Valentina Šepak-Molnar.

Koncert je u nedjelju 18. prosinca u 19 sati u Crkvi sv. Ivana Krstitelja u Buševcu, a nakon koncerta domaćini pozivaju sve na zajedničko druženje uz kuhano vino i kolače u Etno zadruzi Buševec.

 

The post Svojim tradicionalnim napjevima Ogrankaši će vas uvesti u blagdanske radosti appeared first on cityportal.hr.