Prijava

Vaša prijava

FOTO Mladi ujedinili zajednicu i pokrenuli prvi Advent u Kravarskom, a sve s jednim plemenitim ciljem

['Advent u Kravarskom', 'hotnews', 'HUMANITARNA AKCIJA', 'Marija Povoljnjak', 'Općina Kravarsko', 'Udruga mladih Kravarsko', 'Vlado Kolarec']

Na inicijativu Udruge mladih Kravarsko, u subotu je po prvi put održan Advent u Kravarskom. Na noge su podigli i udružili zajednice župe Kravarsko, udruge i Općinu kako bi organizirali humanitarnu manifestaciju u sklopu koje su mještani i njihovi gosti, a bilo ih je iz svih dijelova Turopolja, mogli donirati novac, kupiti kolače, hranu i piće te različite rukotvorine i predmete koje izrađuju brojni kreativci. Najmlađe je razveselio Djed Božićnjak s kojim su se mogli fotografirati, a bila je tu i humanitarna tombola. Sva prikupljena sredstva od prodaje ukrasa, hrane, pića i ostaloga što se nudilo na štandovima organizatori će dati u Caritas župe Kravarsko za potrebite obitelji.

– Osnovani smo tek početkom godine i već smo imali niz događaja i bila nam je velika želja napraviti nešto u Kravarskom za Božić. Dali smo si truda, osmisli smo i kutke za fotografiranje i organizirali sve ovo. Zadovoljni smo odazivom – kazala je Marija Povoljnjak, predsjednica Udruge mladih Kravarsko.

– Za nas je to velika stvar. Osim što slavimo advent, najbitnije je što će se pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć, pogotovo u ovo božićno vrijeme, da i njima malo uljepšamo te dane i olakšamo im život koji baš i nije lagan u ovoj velikoj inflaciji i poskupljenju svega, a pogotovo hrane. Sigurno će im taj novac dobro doći da si olakšaju život i da i oni budu dio naše zajednice  i uživaju u Božiću – kazao je načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec i najavio kako će se potruditi da iduće godine Advent u Kravarskom bude još i bolji.

– Nadam se da će ovo prijeći u tradiciju da u adventu organiziramo ovakvo nešto. A ne organiziramo ovo radi sebe već, prije svega, radi onih kojima će ovaj Božić  biti manje radostan jer su u lošijoj situaciji nego mi sami – kazao je župnik, velečasni Siniša Blatarić.

– Ja sam izvana došla i ovo je super da malo oživi ovaj kraj, da se vidi da ima života. Kupila sam si kolače jer ih obožavam, a muž mi ne da da ih puno pečem, pa koristim priliku i nekome pomognem što je lijepa gesta – rekla je Mirjana.

Na pozornici u Kravarskom nastupili su učenici Osnovne škole Slavka Kolara, KUD Kravarsko, FA Šiljakovina, Udruga umirovljenika iz Kravarskog i još mnogi drugi, a humanitarni advent završio je uz pjesme Tamburaškog sastava Naša stvar.

Galerija fotografija

 

 

 

The post FOTO Mladi ujedinili zajednicu i pokrenuli prvi Advent u Kravarskom, a sve s jednim plemenitim ciljem appeared first on cityportal.hr.