Prijava

Vaša prijava

Buševčani pozivaju na Božić u Rožincu

['Božić', 'Božić u Rožincu', 'Turopoljski starinski kolendar', 'UDRUGA MOJ BUŠEVEC']

Udruga Moj Buševec devetu godinu za redom organizira ‘Božić u Rožincu’. Tako će Ulica Rožinc u Buševcu ponovno postati jedna od najukrašenijih ulica u Turopolju i pretvoriti se u ugodnu šetnicu, a posjetitelji je mogu doći vidjeti 26. prosinca od 17 sati.

– Riječ je najstarijoj ulici u mjestu, a okupljamo se već devetu godinu za redom. Oko 35 obiteljskih kuća borit će se za titulu najukrašenije. Sve je krenulo od jednog našeg sumještana, Borisa Bartolina, koji se vratio iz Švicarske i prvi je krenuo s ukrašavanjem svoje kuće, no nažalost on je ove godine preminuo. Te godine smo osnovali udrugu i krenuli s ovom manifestacijom pa možemo reći da je on bio jedan od začetnika. Mi ćemo s time nastaviti i dalje, a od ove godine nagrada će nositi njegovo ime – prepričava nam Daniel Rožić, predsjednik Udruge.

Uz tradicionalno ocjenjivanje najukrašenije kuće i najboljih božićnih kolača koje će ispeći mještani Rožinca i Puščina, i ove će godine Ulicu Rožinec posjetiti Djed Mraz koji će darivati najmlađe posjetitelje. Osim toga, Udruga Moj Buševec će predstaviti i Turopoljski starinski kolendar za 2023.

Svi koji dođu u ponedjeljak u Buševec mogu očekivati i bijele pahulje, najavio je Rožić.

The post Buševčani pozivaju na Božić u Rožincu appeared first on cityportal.hr.