Prijava

Vaša prijava

Evo što kaže HAK-ova prometna prognoza za božićne blagdane

['Božić', 'HAK', 'hotnews', 'promet', 'prometna prognoza', 'stanje na cestama']

U tijeku je božićna šoping groznica, pa smo zadnjih dana svjedoci pojačanih prometnih gužvi posebno oko trgovačkih centara. Za to i nema posebnog savjeta, osim klasičnog – živce na tregere i samo pomalo.

No, pojačan promet već se bilježi i na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i u smjeru istoka, pa su iz Hrvatskog autokluba objavili prometnu prognozu za Božić i blagdan Sv. Stjepana.

Turisti koji će Božić željeti proslaviti na našoj obali, pojačan promet mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (DC8), te u putničkim brodskim lukama. Čekanja može biti na svim graničnim prijelazima, osobito onima sa Slovenijom, Srbijom, te Bosnom i Hercegovinom.

Podsjećaju sve vozače i kako je zimska oprema obavezna od 15. studenog na autocestama i važnijim državnim cestama u unutrašnjosti zemlje i to bez obzira na neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine.

U dolasku i povratku s blagdana ipak se ne očekuju veći problemi na cestama. Najviše poteškoća može uzrokovati samo vrijeme, odnosno hladnoća, padaline i poledica. Stoga, budite oprezni u vožnji te se pravovremeno informirajte o stanju na cestama, koje ćete pronaći OVDJE.

Iz HAK-a ističu kako u ovo blagdansko doba valja voziti oprezno, bilo u gradskoj vožnji, gdje moramo biti susretljivi, strpljivi i bistre glave, bilo na autocestama, uz prilagođenu vožnju uvjetima na cestama, a osobito kad je vidljivost smanjena zbog magle.

 

 

 

The post Evo što kaže HAK-ova prometna prognoza za božićne blagdane appeared first on cityportal.hr.