Prijava

Vaša prijava

FOTO Bošnjak i Vuković i ove godine ponijeli titulu najboljih goričkih sportaša

['damir bošnjak', 'Dino Bošnjak', 'hotnews', 'Nina Vuković', 'zajednica sportskih udruga grada velika gorica']

Velikogorički sportaši ponovno su se okupili na jednom mjestu, u Pučkom otvorenom učilištu gdje su im dodijeljene nagrade za postignuća u ovoj godini. Nakon nepunih godinu dana, Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice ponovno je organizirala svečanost na kojoj su proglašeni oni najbolji u 12 kategorija. Prije same dodjele okupljenima se obratio čelnik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice, Goran Kovačić.

– Imamo više od 7.000 sportaša, 52 udruge i tri pridružena člana i uvijek kucaju na vrata novi. Već samim time što Velika Gorica raste iz dana u dan, svaki dan vidimo nove zgrade, nove ljude, novu djecu, tako da raste i sport u Velikoj Gorici – kazao je Kovačić.

– Imamo niz situacija u kojima jako dobro stojimo kada je sport u pitanju. U svim tim krizama i povećanjima cijena energenata, ni u jednom trenutku nismo odustajali od svih benefita za sport, nismo ni u jednom trenutku uskraćivali besplatne režije, liječničke preglede i tako dalje. Međutim, sada to povećanje broja zajednica moramo adekvatno i financijski pratiti, pa onda pratiti i infrastrukturalno. Iz proračuna za iduću godinu već je najavljena montažna dvorana, a onda u narednom periodu i dvorana za borilačke sportove. Povećanje novaca za 2024. godinu jer svaki deveti Velikogoričanin se bavi sportom, a to treba poticati kako bi to bio i svaki sedmi ili šesti – kazao je gradonačelnik Ačkar.

I ova godina bila je godina puna uspjeha, postignuća, vrhunskih rezultata i osobnih rekorda. Nagrađeni pojedinci dolaze iz svih sportova, no posebno su se istaknuli atletika i rukomet.

Tako je gorički atletičari Dino Bošnjak iz Atletskog kluba Velika Gorica, kolekciji pehara za najboljeg sportaša grada dodao još jedan, a po drugi puta tu je titulu u ženskoj kategoriji ponijela Nina Vuković iz Maraton kluba Velika Gorica. U kategoriji momčad godine titula je pripala HRK Gorica, a najbolja ženska ekipa su cure i ŽRK Udarnik.

Nataša Sobočan iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom dobitnica je Nagrade sportašu s invaliditetom. Inače, Sobočan je ukupna pobjednica paraatletske lige za 2022. godinu u kategoriji seniorki.  Za trenera godine izabran je mladi stručnjak i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, Andrija Nikolić iz Hrvatskog rukometnog kluba Gorica.

Hrvatska nogometna reprezentacija na svečanosti Hrvatskog olimpijskog odbora – Veliki dan hrvatskog sporta, izabrana je za najvećeg sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu, a dio tog povijesnog uspjeha su i naši Goričani Marcelo Brozović i Ante Budimir. Kako naši Vatreni nisu mogli prisustvovati događanju, nagrade za promociju naše Velike Gorice i Turopolja uručene su njihovim predstanicama.

Ovogodišnja nagrada za životno djelo otišla je u ruke Damira Bošnjaka iz Atletskog kluba Velika Gorica. Bošnjak je ujedno otac i trener našem proslavljenom atletičaru Dini Bošnjaku.

Galerija fotografija

 

The post FOTO Bošnjak i Vuković i ove godine ponijeli titulu najboljih goričkih sportaša appeared first on cityportal.hr.


Održana 2. sjednica Vijeća učenika naše škole