Prijava

Vaša prijava

Prisjetite se starih božićnih pjesama na koncertu “Božić u Gorici”

['božić u gorici', 'crkva sv. petra i pavla', 'koncert']

Tradicionalni koncert “Božić u Gorici” kojeg organiziraju Grad Velika Gorica, Turistička zajednica i velikogoričko-odranski dekanat, ove godine seli na novu lokaciju. Koncert će se 27. prosinca održati u Crkvi sv. Petra i Pavla gdje će se najbolji čuvari tradicijske i zborske baštine u Velikoj Gorici, pobrinuti za božićni ugođaj i blagdansku atmosferu.

Zborovi velikogoričkih župa, članovi kulturno-umjetničkih udruga i solisti, izvest će oko 16 tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama.

– Na programu će se naći pjesme koje nemamo prilike često čuti, a zahvaljujući našim folklornim društvima i istraživanjima njihovih voditelja ostale su sačuvane. Poput pjesme “Prva je vura” koja je iz Turopolja, zatim pjesma koju će izvesti KUD Dučec “O Isuse poljubljeni”, a pjeva se samo u Mraclinu. Zbor umirovljenika Turopoljska zvona otpjevat će nam poznatu pjesmu “Bijeli Božić”. Bit će jedan lijepi i šaroliki program da našim građanima pjesmom uveselimo Božić – istaknuo je Dražen Kurilovčan, voditelj Odjela za kulturu POU VG.

Koncert počinje u 19,30 sati, a ulaz je slobodan.

 

 

 

The post Prisjetite se starih božićnih pjesama na koncertu “Božić u Gorici” appeared first on cityportal.hr.