Prijava

Vaša prijava

Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije. Studentica Gabrijela: Prvi put sam dobila nagradu za svoj trud

['Damir Tomljenović', 'stipendije', 'ZAGREBAČKA ŽUPANIJA']

Učenicima i studentima Zagrebačke županije u četvrtak su svečano dodijeljeni ugovori o stipendiranju. Od ukupno 213 stipendija, 138 učenika i studenata dobrim je rezultatima ponovo ove godine steklo uvjete za nastavak stipendiranja, dok ih je 75 novih. Studenti dobitnici stipendija će u narednih godinu dana dobivati mjesečno 1.200 kuna, dok stipendija za učenike iznosi 600 kuna.

– Smatramo da je to jedna jako dobra mjera i da puno pomaže kućnim budžetima roditelja naših učenika i studenata, tako da ćemo s tim nastaviti i dalje – kazao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović i dodao kako za ovu mjeru Županija godišnje izdvoji 2.120.000 kuna.

20221229 111537

29.12.2022. Zagreb – Svečanost dodjele Ugovora o stipendiranju Zagrebačke županije za školsku godinu 2022./2023. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ovu stipendiju ću iskoristiti na studentske troškove i, nadam se, za neko ljetno putovanje iduće godine. Moji mjesečni troškovi su oko 2.000 kuna bez troškova hrane. Ova stipendija mi puno znači jer je ovo prvi put da sam dobila nagradu za svoj uloženi trud. Inače moj trud služi kao osiguranje za uspjeh u budućnosti, ali nikada nisam dobila neko priznanje kao nagradu tako da mi ova stipendija puno znači – rekla je Velikogoričanka Gabrijela Buljan, studentica šeste godine Medicinskog fakulteta.

Galerija fotografija

The post Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije. Studentica Gabrijela: Prvi put sam dobila nagradu za svoj trud appeared first on cityportal.hr.