Prijava

Vaša prijava

Čistoća podsjeća na novi raspored odvoza komunalnog otpada

['hotnews', 'Nova godina', 'odvoz otpada', 'VG ČISTOĆA']

Od Nove godine VG Čistoća ima novi raspored sakupljanja i odvoza komunalnog otpada. Raspored za 2023. su otisnuli i dostavili svim korisnicima uz račun za mjesec studeni, ali je dostupan i na internetskom portalu VG Čistoće. Novim rasporedom žele povećati ekonomičnost poslovanja.

– Tijekom 2022. VG Čistoća d.o.o. je u suradnji s Gradom Velikom Goricom uvela novi sustav gospodarenja otpadom. Prilikom tog testnog razdoblja uočile su se mogućnosti za poboljšanje kvalitete usluge i racionalizaciju korištenje vozila, opreme i zaposlenika te smanjenja potrošnje goriva. Sukladno tome izrađen je i novi raspored odvoza – kazali su iz VG Čistoć te objavili podatak kako je u ovoj godini prikupljena 50 posto veća količina odvojenog otpada, koji nije miješani komunalni otpad, nego u 2021. godini.

– Također je na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava u 2021. bilo odloženo ukupno 15.397 tona miješanog komunalnog otpada, dok je u 2022. godini odloženo samo 12.602 tona miješanog komunalnog otpada, što predstavlja smanjenje odlaganja za 19 posto. Rezultati su odlični, a vjerujemo da ćemo u 2023. godini, uz podršku i visoku ekološku svijest naših korisnika oni biti još i bolji – zaključili su iz VG Čistoće.

The post Čistoća podsjeća na novi raspored odvoza komunalnog otpada appeared first on cityportal.hr.