Prijava

Vaša prijava

Iza TKD Velika Gorica najuspješnija je godina u povijesti

['godina', 'osvrt', 'tkd velika gorica']

Taekwondo klub Velika Gorica završio je 2022. godinu kao jednu od najuspješnijih godina u svojoj povijesti jer su ostvarili odlične rezultate u svim dobnim kategorijama.

– Na svim državnim prvenstvima koji su kategorizirani od Hrvatskog olimpijskog odbora osvajali smo medalje. Imamo seniorsko srebro, juniorsko srebro i dvije bronce te kadetsko zlato, a naše četiri sportašice za svoje državne medalje dobile su kategorizaciju HOO. Moramo spomenuti kako smo u ovoj godini nastupili na 24 turnira. To su Svjetsko i Europsko kadetsko prvenstvo, 9 velikih međunarodnih turnira koji se boduju za WTE rang listu, tri prvenstva Hrvatske, prvenstvo Zagrebačke županije te 9 domaćih turnir – istaknuli su iz kluba.

Tako su ponosno našu Veliku Goricu predstavljali u Belgiji, Austriji, Luksemburgu, Bugarskoj, Malti, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Sloveniji, i Francuskoj.

Ema Bakula na Europskom kadetskom prvenstu na Malti

Foto: TKD Velika Gorica

Mlada Ema Bakula deveta je kadetkinja svijeta, a na Europskom prvenstvu je zauzela 5. mjesto i uz to u ekipnom plasmanu sa svojim kolegicama osvojila je naslov prvakinja Europe. Osim toga na WTE rang listi završila je na odličnom 8. mjestu. Gorički borci na devet turnira koji se boduju osvojili su nevjerojatnih 11 medalja, zlato, 7 srebra i 3 bronce.

– Najviše zasluge na ovim turnirima ima izvrsna Sara Habijančić  koja je osovojila zlato, 5 srebra i 2 bronce.  Sara je na WTE rang listi, u konkurenciji od 180 juniorki u kategoriji -59kg, završila godinu na drugom mjestu te si je time osigurala razvojni program HOO koji će joj u narednim godinama biti veliki motiv i poticaj za daljnje uspješne rezultate – dodali su iz kluba.

Sara Habijancic Pariz

Foto: TKD Velika Gorica

Uz Emu koja je prvakinja Hrvatske i Saru viceprvakinju, među osvajačicama državnim medalja našle su se još i Ema Kućiš seniorska viceprvakinja Hrvatske te Marinela Bašković i Sara Anđelić s osvojenim brončanim medaljama na juniorskom PH.

– Sa županijskog prvenstva ove godine vraćamo se s 15 medalja, od toga je pet zlatnih medalja, šest srebrnih i 4 brončane medalje. Prvaci Zagrebačke županije su Matej Turković, Paula Kučiš, Gabriela Bačurin, Lana Gavrilov i Dora Habijančić. Pored svih ovih natjecanja kojih je uistinu bilo dosta, naših 35 sportaša i sportašica uspješno su odradili i 11. Ljetni kamp u Termama Tuhelj – rekli su iz ovog goričkog kluba.

Prvenstvo Zag.zupanije

U ovoj godini imali su i dva polaganja za učeničke pojaseve koje su uspješno i položili.

– Nova 2023. godina nudi neke nove ciljeve i izazove te se nadamo kako ćemo i dalje kao i do sada u našu Veliku Goricu donositi nove medalje i vrhunske uspjehe naših sportašica i sportaša – istaknuli su iz TKD Velika Gorica.

Ljetni kamp 2022

 

The post Iza TKD Velika Gorica najuspješnija je godina u povijesti appeared first on cityportal.hr.