Prijava

Vaša prijava

Počinje istraživanje geotermalnog potencijala Velike Gorice

['Agencija za ugljikovodike', 'geotermalni potencijal', 'grad velika gorica', 'GRIJANJE', 'Snimanje 2D seizmičkih podataka']

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, Agencija za ugljikovodike će na goričkom području istraživati potencijal geotermalnih voda koje bi se koristile za potrebe toplinarstva. Na prostoru snimanja započeli su geodetski radovi kolčenja točaka snimanja te su postavljane oznake sa zastavicama koje će nakon snimanja biti uklonjene. Snimanje 2D seizmičkih podataka na području Velike Gorice započeti će 9. siječnja te će trajati desetak dana.

– Eventualne štete koje nastanu uslijed seizmičkih mjerenja procijeniti će se odmah nakon završetka radova o čemu će vlasnici/korisnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. Odštetni zahtjevi biti će dostavljeni svim vlasnicima/korisnicima zemljišta. Ovim putem molimo građane za razumijevanje i nesmetani rad ekipa Agencije za ugljikovodike, te da ne diraju postavljene oznake i geofone na zemljištima, kao i drugu opremu kako ne bi došlo do oštećenja – kazali su iz Grada Velike Gorice.

Foto: Gorica.hr

The post Počinje istraživanje geotermalnog potencijala Velike Gorice appeared first on cityportal.hr.