Prijava

Vaša prijava

Traže se suci porotnici i suci porotnici za mladež

['grad velika gorica', 'Općinski sud u Velikoj Gorici', 'sudac porotnik', 'sudac porotnik za mladež', 'Županijski sud u Velikoj Gorici']

Grad Velika Gorica poziva zainteresirane da se prijave za obavljanje dužnosti suca porotnika, odnosno suca porotnika za mladež. Traži se 10 kandidata za imenovanje sudaca porotnika za Županijski sud u Velikoj Gorici, 8 kandidata za Općinski sud u Velikoj Gorici, tri muških i tri ženska kandidata za suca porotnika za mladež za Županijski sud u Velikoj Gorici te pet muških i pet ženskih kandidata za suca porotnika za mladež za Općinski sud u Velikoj Gorici.

Kandidati trebaju ispunjen i vlastoručno potpisani obrazac Izjave zajedno sa preslikom osobne iskaznice, odnosno kandidati za suca porotnika za mladež presliku dokaza iz članka 41. stavka 2. Zakona o sudovima za mladež, dostaviti na adresu Grada Velike Gorice.

Kandidat za suca porotnika mora biti punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, ne smije biti član političke stranke niti se smije baviti političkom djelatnošću. Kandidat za suca porotnika za mladež mora biti punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, ne smije biti član političke stranke niti se smije baviti političkom djelatnošću, imenuju se iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju radnog iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama.

Prijedlog kandidata za suce porotnike i suce porotnike za mladež utvrđuje Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, a imenuje ih Županijska skupština Zagrebačke županije.

Rok za podnošenje prijava je 25. siječnja.

The post Traže se suci porotnici i suci porotnici za mladež appeared first on cityportal.hr.