Prijava

Vaša prijava

Kako do potpore za samozapošljavanje? Pomoć nudi VE-GO-RA

['HZZ', 'potpora za samozapošljavanje', 'VE-GO-RA']

U 2023. godini Hrvatski zavod za zapošljavanje nastavlja s Programom mjera aktivne politike zapošljavanja, uključujući i mjeru Potpore za samozapošljavanje koja je namijenjena nezaposlenim osobama prijavljenima u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a. Iznos potpore za samozapošljavanje određuje se prema budućnoj djelatnosti poslovnog subjekta, a može iznositi od 7.000 do 15.000 eura.

Fiksni iznos potpore dodjeljuje se u visini od 5.000 eura bez potrebe pravdanja navedenih iznosa u troškovniku koji je sastavni dio poslovnog plana. Varijabilni iznosi potpore razlikuju se ovisno o registriranoj djelatnosti za koju se dodjeljuje potpora, a prihvatljivi troškovi su kupnja nove opreme neophodne za obavljanje djelatnosti, kupnja ili zakup licenciranih IT programa, kupnja novih prijevoznih sredstava neophodnih za obavljanje djelatnosti te kupnja franšiza.

Zainteresirani se mogu prijaviti i poslušati online HZZ besplatnu radionicu, koja nije obavezna ali donosi dodatne bodove prilikom ocjenjivanja zahtjeva.

Za detaljnije informacije, pitanja i savjete, te izradu poslovnog plana poduzetnici se mogu javiti Vegori na info@vegora.hr ili putem telefona na 01 5542 667.

Prijave su otvorene do 30. rujna.

Foto ilustracija: Firmbee from Pixabay

The post Kako do potpore za samozapošljavanje? Pomoć nudi VE-GO-RA appeared first on cityportal.hr.