Prijava

Vaša prijava

U 2023. bit će dosta prilika za ‘spajanje’ blagdana i praznika

['2023', 'blagdani', 'neradni dani', 'praznici', 'spajanje']

Godina pred nama puna je prilika za sve koji vole “spajanje”. Od 14 neradnih dana i blagdana, čak ih devet “pada” na radne dane, pa su dobra prilika i za spojiti par dana godišnjeg i dobiti kratki odmor. Već prva prilika je vikend pred nama jer je blagdan Sveta tri kralja u petak.

Nakon toga slijedi dugo razdoblje bez dodatnog odmora. Blagdana i praznika nema naredna tri mjeseca, sve do Uskrsa, koji je 9. travnja. Taj vikend svima će biti produženi zbog neradnog Uskrsnog ponedjeljka.

Praznik rada 1. svibnja bit će u ponedjeljak te će produljiti vikend, dok je Dan državnosti 30. svibnja u utorak te je idealan da se za jedan dan godišnjeg odmora dobiju četiri slobodna dana.

Nadalje, Tijelovo 8. lipnja je u četvrtak, kao i Dan antifašističke borbe 22. lipnja te se s jednim danom godišnjeg uz oba datuma mogu dobiti po četiri dana odmora. Dobra je to prilika i za kupanje u predsezoni.

Nakon pauze od “spajanja” u srpnju, i prvi praznik u kolovozu neće donijeti pogodnosti za ljubitelje spajanja jer Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza je subota. No, zato Velika Gospa 15. kolovoza pada na utorak.

Dan svih svetih ove godine je u srijedu, a Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog je u subotu pa tu neće biti prilike za produženi odmor.

No, zato Božić “pada” na ponedjeljak, a neradni je i utorak 26. prosinca kada je blagdan Svetog Stjepana. Dva blagdana i vikend tako će mnogima omogućiti bar četiri dana slobodna, pod uvjetom da su vam vikendi neradni. Uz još tri dana godišnjeg dolazi se lako do čak 10 dana jer i Nova godina pada na ponedjeljak.

 

Image by Andreas Lischka from Pixabay

The post U 2023. bit će dosta prilika za ‘spajanje’ blagdana i praznika appeared first on cityportal.hr.