Prijava

Vaša prijava

Vlasnik mjenjačnice u Gorici: Jedna je zauvijek zatvorila vrata, a vrijeme će pokazati što će biti s drugom

['euro', 'hotnews', 'kuna', 'MIRO-DE', 'mjenjačnica']

Ulaskom Hrvatske u Eurozonu i uvođenja eura kao nove službene valute, djelatnost koja će u najvećoj mjeri morati, ako već nije, zatvoriti svoja vrata su – mjenjačnice. Prema podacima HNB-a, u Hrvatskoj je sada 1.080 ovlaštenih mjenjača kojima je centralna banka izdala odobrenje za obavljanje mjenjačkih poslova, a zajedno imaju oko 3.500 poslovnica i zapošljavaju preko 10.000 ljudi.

Dvije poslovnice najpoznatije mjenjačnice u Velikoj Gorici, koja djeluje pod imenom MIRO-DE, a koje se nalaze na Zagrebačkoj i na goričkom Tržnom centru, našle su se na prekretnici poslovanja.

mjenjacnica

Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

Kako nam kaže vlasnik Miro, poslovnica u Zagrebačkoj je s 1.1. zauvijek zatvorila vrata, no ostala je raditi ona na Tržnom. Najveći promet, od 80 do 90 posto, nosio im je upravo euro. No, Goričani traže i druge valute. Najviše su to dolar, franak i marka.

Ono što je možda najvažnije od svega, zatvaranjem mjenjačnica mnogi su ostali bez posla.

– Neki su već prije našli drugi posao, neki su na burzi, a neki u mirovini – kazao je vlasnik mjenjačnice MIRO-DE.

U slučaju da ste mislili kune promijeniti u eure u mjenjačnici, nažalost, to nije moguće.

– Odlukom HNB-a to nama nije dozvoljeno. To se može samo u pošti, banci i FINI – objasnio je i dodao kako će vrijeme pokazati do kada će ostati otvorena poslovnica na Tržnom centru.

The post Vlasnik mjenjačnice u Gorici: Jedna je zauvijek zatvorila vrata, a vrijeme će pokazati što će biti s drugom appeared first on cityportal.hr.


Zbog mikroplastike povučen proizvod iz Lidla