Prijava

Vaša prijava

FOTO: Sinoć opljačkana oprema DVD-a Buševec: ‘Kao da su točno znali gdje treba tražiti!’

['crna kronika', 'DVD Buševec', 'hotnews', 'KRISTIJAN HORVAČIĆ', 'pljačka']

Zasad nepoznati počinitelj, a možda i njih više, ukrali su tijekom protekle noći opremu iz navalnog vatrogasnog vozila, koje je smješteno u otvorenoj garaži novog objekta u izgradnji DVD-a Buševec, pri čemu su oštetili i vrata na vozilu.

– U periodu od sinoć do danas u podne evidentirali smo provalu u vatrogasno vozilo iz kojeg su otuđene stvari, na lokaciji objekta koji je u izgradnji. Ekipa za očevid je na terenu, pa ćemo nakon dovršetka očevida imati više informacija – kratko nam je potvrdio Stipo Ćorluka, šef smjene u velikogoričkoj policiji.

dvd busevec pljacka3

Foto: Provala u DVD Buševec, iz navalnog vatrogasnog vozila ukradena oprema/ K.Horvačić, DVD Buševec

Ovo je prva pljačka koja se dogodila u DVD-u Buševec, a do nemilog je otkrića zapravo došlo sasvim slučajno.

– Došao sam slučajno u našu garažu oko podneva i zatekao sam jedno navalno vatrogasno vozilo s uništenim rolo vratima, koje se nalazi u toj otvorenoj garaži, jer je objekt u izgradnji, odmah sam nazvao policiju – ispričao nam je predsjednik DVD-a Buševec, Kristijan Horvačić.

Iako će se tek po završetku policijskog očevida znati ukupni razmjeri štete, vatrogasci su već utvrdili  dio opreme koji je otuđen.

– Koliko smo uspjeli vidjeti ukradena je motorna pila marke Stihl, vrijedna je par tisuća kuna, još neki alat za naše intervencije, električarski alat, ali vidjet ćemo kad policija obavi svoje. No, čini se kao da je lopov točno znao gdje treba provaliti – kaže nam Horvačić.

dvd busevec pljacka1

Foto: Provala u DVD Buševec, iz navalnog vatrogasnog vozila ukradena oprema/ K.Horvačić, DVD Buševec

Nadajmo se kako će ovaj nemili događaj ubrzati dovršetak novog objekta, jer čim prije bi trebalo zatvoriti garažna vrata i osigurati svu opremu. No, u ovoj nesreći ipak je bilo i malo sreće.

– Sva sreća da je većina vrijedne opreme pohranjena privatno, upravo zbog toga što čekamo da se sve završi. Nedavno smo nabavili putem Fonda solidarnosti EU opremu vrijednosti skoro pola milijuna kuna i fala Bogu da to ništa nismo stavljali u kamione. Još nemamo ni garažna vrata, ni struje, pa samim time ni video nadzor. Nikad do sada nismo imali nikakve pljačke. I taj je kamion sad stajao dvije godine vani, a evo sad nitko ništa nije čuo – kaže nam predsjednik DVD-a Buševec.

Nadajmo se kako će nemili događaj ubrzati dovršetak novog objekta, pa neka ova pljačka ostane zapisana u DVD-u Buševec kao prva i posljednja.

dvd busevec garaza

Foto: Provala u DVD Buševec, iz navalnog vatrogasnog vozila ukradena oprema/ K.Horvačić, DVD Buševec

The post FOTO: Sinoć opljačkana oprema DVD-a Buševec: ‘Kao da su točno znali gdje treba tražiti!’ appeared first on cityportal.hr.