Prijava

Vaša prijava

U kino Gorica stiže ‘Cvrčak i mravica’, prvi hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije

['Animirani film', 'Cvrčak i mravica', 'kino', 'Kino Gorica', 'POUVG']

Nakon prošlotjedne svečane premijere, u kino Gorica nam u četvrtak, 12. siječnja, stiže jedna sasvim drugačija adaptacija popularne Ezopove basne u režiji Luke Rukavine – ‘Cvrčak i mravica’.

Rad na filmu je trajao 12 godina, od ideje koja je potekla iz kazališne predstave za djecu Darka Bakliže, pa sve do potpune realizacije. Film je još u fazi post-produkcije prodan u više od 20 zemalja, a napravljena je i sinkronizacija na engleski jezik.

Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu stvaranom 3D tehnologijom, vizualno raskošnom i glazbeno bogatom originalnim pjesmama koje potpisuje Coco Mosquito. U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači, glas Mravice je Tara Thaller, dok je Cvrčak posudio glas Marka Petrića. Tu su i Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary kojem je ovo bila jedna od zadnjih uloga u filmu.

cvrcak i mravica1

Foto:FB Cvrčak i mravica

Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora. Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku, gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.

Budući da film ima snažnu poruku o toleranciji i suživotu dvije do sada nespojive strane koje uspijevaju prihvatiti jedni druge, dobio je i službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u osnovnim školama.

Raspored projekcija provjerite OVDJE.

The post U kino Gorica stiže ‘Cvrčak i mravica’, prvi hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije appeared first on cityportal.hr.