Prijava

Vaša prijava

Zbog novčanice od 200 eura u goričkom Sparu morala intervenirati i policija

[]

Policija je morala intervenirati u trgovini Spar u Velikoj Gorici nakon što ih je da naprave zapisnik pozvao kupac Jurica Jašinski, piše Jutarnji list. Njemu je naime blagajnica odbila novčanicu od 200 eura kojom je htio platiti račun koji je iznosio oko 30 eura. Na kraju je iz trgovine u Ulici Matice Hrvatske izašao praznih ruku.

– Došao sam na blagajnu, djelatnica je sve artikle skenirala i stavila na kraj kase. Kada sam joj pružio novčanicu od 200 eura, rekla mi je da ju ne može prihvatiti – ispričao je Jašinski kojem je blagajnica objasnila da prema Sparovom internom pravilniku novčanice od 200 i 500 eura ne primaju, što piše i na obavijesti ispred poslovnice.

Jašinski je, kaže Jutarnji, pitao prema kojem zakonu je ta odluka donesena i odlučio da se neće maknuti s blagajne dok ne plati proizvode i ne dobije ostatak novca.

Iako je u trgovini pet blagajni, nastala je gužva zbog čega se maknuo sa strane kako bi ostali kupci mogli platiti svoje proizvode.

Na kraju je kupac pozvao policiju koja je napravila zapisnik događaja. Jašinski je iz trgovine otišao bez artikala, a policajci su mu rekli da oni tu nemaju nikakvih osnova za postupanje te da se obrati udruzi potrošača i Državnom inspektoratu.

Cijeli tekst dostupan je OVDJE.

Ova objava Zbog novčanice od 200 eura u goričkom Sparu morala intervenirati i policija se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike