Prijava

Vaša prijava

Besplatan obrok u županijskim školama dobiva 2699 učenika više nego lani

[]

Nakon školskih praznika, u 31 matičnoj i 37 područnih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija započela je provedba nacionalnog projekta “Unapređenje školske prehrane učenika osnovnih škola”. Podjela besplatnih obroka organizirana je tako za 12 725 učenika što je za 2699 učenika više nego u prvom polugodištu.

– U svakodnevnoj smo komunikaciji s našim školama i zadovoljni smo s provedbom projekta jer je besplatan obrok osiguran za svu djecu čiji su roditelji to odobrili. Naše pripreme krenule su još krajem prošle godine kada je županija rebalansom osigurala dodatnih 1,5 milijun kuna kako bi dodatno opremili postojeće kuhinje i dokupili inventar za potrebu pripreme i posluživanja obroka – pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović.

Sve matične škole čiji je osnivač županija imaju kuhinje u kojima se poslužuju kuhani obroci svaki dan ili više puta tjedno, dok se u preostale područne škole obroci dovoze iz matičnih škola ili se dostavljaju mliječni ili suhi obroci.

Foto: Zagrebačka županija

 

Ova objava Besplatan obrok u županijskim školama dobiva 2699 učenika više nego lani se prvi puta pojavila na cityportal.hr.